Siktet for grovt bedrageri av over 20 millioner

Siktet for grovt bedrageri av over 20 millioner

To menn fra Sandnes er siktet for avgiftsunndragelser av over 20 millioner kroner i forbindelse med import av alkoholholdige varer, skriver Stavanger Aftenblad.

To menn er siktet for å ha importert avgiftspliktige varer fra utlandet uten ha betalt avgifter til staten. Siktelsen lyder på grovt bedrageri, og det unndratte beløpet kan dreie seg om i overkant av 20 millioner kroner, bekrefter politiadvokat Cecilie Steen overfor Stavanger Aftenblad.

Avisen skriver at det dreier seg om alkoholholdige varer som er innført, men politiet er svært tilbakeholdne med opplysninger om saken som kan vise seg å være en av de største avgiftsunndragelse-sakene i Norge.

Saken etterforskes av politiet i Sandnes med bistand fra økonomiavsnittet i Rogaland politidistrikt. Også Økokrim kan bli koblet inn i etterforskningen.

Tollvesenet anmeldte sandnesbedriften i høst etter at det i en rutinekontroll ble mistenkt at det ikke var betalt inn avgifter tilsvarende vareflyten.

De to sandnesmennene ble pågrepet og fengslet før jul. Ifølge fengslingskjennelser unntatt offentlighet i Jæren tingrett, er de fengslet i fire uker fram til 11. januar. Begge sitter fengslet underlagt fullstendig isolasjon.

De to bedragerisiktede sandnesmennene er midt i 30-årene. Den yngste er registrert som daglig leder og styreleder i flere lokale selskaper. Den eldste er registrert som styremedlem eller varamedlem i fem av disse selskapene.

Politiet utelukker ikke at siktelsene mot de to kan bli utvidet. Foreløpig er de to varetektsfengslede mennene siktet for grovt bedrageri mot staten ved Tollvesenet. De to kan også bli etterforsket for momsunndragelse mot Skatt Vest.

De bedragerisiktede mennenes forsvarere sier til Aftenbladet de ikke kan kommentere verken saken eller hvordan de to stiller seg til siktelsene fordi tingretten har forbudt offentlig gjengivelse av fengslingskjennelsene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen