Selvlaget er vellaget - ikke minst gjelder dette alle de deilige variantene av nedlagt sild som er en så stor del av juletradisjonene for mange av oss.
Nedlagt sild er klar til å nytes allerede etter et par dager. Og så er den svært holdbar. Derfor egner et glass hjemmelaget sild seg så godt som julegave.
Rimelig, lettlaget og ikke minst nyttig.
På undersidene finner du en rekke oppskrifter du kan ha som utgangspunkt
Men prøv deg fram og legg til eller trekk fra ingredienser. Du blir garantert hekta.
Sursild
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Varm opp vannet og ha i sukkeret, rør godt til sukkeret er oppløst. Ta av platen og la avkjøle før du har i eddiken og hel pepper.
Skjær silden i biter på skrå og ha den over på steriliserte glass med løkringer mellom sildelagene. Hell over laken.
Bør trekke over natten eller noen timer før servering. Serveres med rugbrød og godt drikke.
Her er alle sildeoppskriftene du trenger
Se hvordan du lager kryddersilde her
Se hvordan du lager din egen tomatsild her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Foto: Alf Börjesson
Tomatsild
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Varm opp vannet og ha i sukkeret, rør godt til sukkeret er oppløst. Ta av platen og ha i eddik og tomatpuré.
Pisk inn oljen litt etter litt slik at det blir en tykk tomatsaus, smak til med salt og pepper samt finhakket dill.
Skjær silden i biter på skrå og bland forsiktig inn i sausen sammen med den finhakkede løken.
Ha silden over på steriliserte glass og oppbevar dem kjølig. Bør trekke over natten eller noen timer før servering. Serveres med rugbrød og godt drikke.
Her er alle sildeoppskriftene du trenger
Se hvordan du lager kryddersilde her
Se hvordan du lager din egen tomatsild her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Arvesølvet Juleakevitt 2017
Norge
Volum: 0.700 Pris: 499,40 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Prüm Graacher Himmelreich Riesling Spätlese 2017
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 197,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Gilde Juleaquavit 2020
Norge
Volum: 0.700 Pris: 399,90 Basisutvalget -
87 Poeng
Aass Gulløl
Norge
Volum: 0.330 Pris: 37,90 Bestillingsutvalg
Tomatsild med ananas
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Denne oppskriften gir to glass med tomatsild med ananas
Skjær ananasskivene i biter, sylteagurken i små terninger og grovhakk dillen.
Hell tomatsausen fra silden i en bolle og bland den med ananasjuice, biter av ananas, sylteagurk og frisk dill.
Tilsett pepperblandingen og smak til sausen med eventuelt mer salt og pepper.
Legg sild og ny saus lagvis i et rent, pent glass. Sett på lokk, og dekorer den gjerne med sløyfe og merkelapp.
Tips: La den ferdige silden stå i kjøleskap, gjerne over natten for å utvikle smaken.
Her er alle sildeoppskriftene du trenger
Se hvordan du lager kryddersilde her
Se hvordan du lager din egen tomatsild her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Norges sjømatråd
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Drikke som passer til denne oppskriften
Sennepssild
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Ha sennep og majones i en foodprocessor, kjør i gang på høy fart og spe først med oljen i en tynn stråle slik at den ikke skiller seg.
Tilsett eddik, sukker og dill, kjør sammen og smak til med salt og pepper.
Skjær marinert kryddersild i biter på skrå og bland forsiktig inn i sausen sammen med sylteagurken og eplet.
Ha silden over på steriliserte glass og oppbevar de kjølig. Bør trekke over natten eller noen timer før servering. Serveres med rugbrød og godt drikke.
Her er alle sildeoppskriftene du trenger
Se hvordan du lager kryddersilde her
Se hvordan du lager din egen tomatsild her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Norges sjømatråd
Foto: Alf Börjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
Mormors franske sennepssild
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rør sammen sennep, sukker, salt og pepper slik at alt er godt blandet. Ha i den hakkede dillen. Rør inn rømme slik at det blir en fin saus.
Skyll filetene og tørk dem, eller vann dem ut hvis de er for salte. Skjær filetene i passe stykker og ha dem i sennepssausen.
Ha sennepssilden på en sterilisert krukke eller glass som egner seg til å gi bort i gave. Ha gjerne litt ekstra dill på toppen av glasset.
Sennepssilden bør trekke i 24 timer før den serveres.
Her er alle sildeoppskriftene du trenger
Se hvordan du lager kryddersilde her
Se hvordan du lager din egen tomatsild her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter
Foto: Aina C. Hole
Drikke som passer til denne oppskriften
Mormors julesild
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skyll filetene og tørk dem eller vann dem eventuelt ut litt hvis du synes de er for salte. Del dem i 1-2 cm store biter.
Del frukten i små terninger. Lag sausen ved å blande alt bortsett fra nøttene. Hakk nøttene grovt.
Bland alt lett sammen og fyll det i passende krukker eller glass. Sild må oppbevares kjølig og bør trekke minst et døgn før servering.
Her er alle sildeoppskriftene du trenger
Se hvordan du lager kryddersilde her
Se hvordan du lager din egen tomatsild her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Godfisk.no
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 Poeng
Dönnhoff Riesling 2020
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 138,50 Basisutvalget -
86 Poeng
Ægir Siv Witbier
Norge
Volum: 0.500 Pris: 64,90 Bestillingsutvalg -
83 Poeng
Bommerlunder
Tyskland
Volum: 0.700 Pris: 349,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Birra del Borgo Duchessa
Italia
Volum: 0.330 Pris: 59,70 Bestillingsutvalget -
Arvesølvet Helt Klar
Norge
Volum: 0.050 Pris: 63,90 Bestillingsutvalget
Karrisild
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rør sammen karri og olivenolje. Tilsett majones og crème fraîche og bland godt. Rør inn sennep og smak til med sukker, eddik, salt og pepper.
Skjær marinert kryddersild i biter på skrå og bland forsiktig inn i sausen.
Bør trekke over natten eller noen timer før servering. Serveres med rugbrød og godt drikke.
Her er alle sildeoppskriftene du trenger
Se hvordan du lager kryddersilde her
Se hvordan du lager din egen tomatsild her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Silderetter
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sild hører jula til. Her har du et utvalg av gode sildesalater og silderetter. Smaken strekker seg fra sursild til sherrysild, så test ut et par oppskrifter og utvid din mathorisont i jula.
Dansk sildesalat
Filetene vannes ut i 2 timer, bytt gjerne vann etter 1 time.
Einebærsild
Kryddersild filetene vannes ut i melk ca 1 time.
Glassmestersild
La den hele silden vannes ut i 24 timer.
Karrisild
Filetene vannes ut i melk ca 1 time.
Matjessild med grønn paprika
Legg silden på et fat.
Pepperrotsild
Vann ut sildefiletene i 2 timer, bytt gjerne vann etter 1 time.
Sennepssild
Rør sennep, olje og sukker sammen med majonesen. Bland i løspisket krem.
Sherrysild
Skyll filetene raskt og tørk de lett.
Sursild
Bruker du spekesild, skal denne vannes ut i ca 2 timer.
Tomatsild
Vann ut filetene i melk ca 30 min.
Sendt inn av Mai Rødsten
Foto: Ragge Strand
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Norsk Urtedram
Norge
Volum: 0.700 Pris: 299,90 Bestillingsutvalg -
87 Poeng
Gammel Reserve
Norge
Volum: 0.700 Pris: 334,90 Basisutvalg (Grunnsortiment) -
87 Poeng
Faun
Norge
Volum: 0.700 Pris: 369,90 Basisutvalg (Fullsortiment) -
84 Poeng
Gilde Taffel
Norge
Volum: 0.700 Pris: 373,90 Bestillingsutvalget