Siste måltid på elBulli

Verdens beste restaurant stengt for godt.

Lørdag ble det aller siste måltidet fra kjøkkenet på restauranten som gang på gang er kåret til verdens beste, servert. På gjestelisten stod ansatte og støttespillere for det som i en årrekke er blitt regnet som verdens gastronomiske navle, melder Aftenposten.

50 gjester fikk servert like mange retter, og Ferran Adrià selv skulle etter eget utsagn stå på kjøkkenet. Men kokken som har ledet elBulli siden 1987, sier han ikke er trist. Sammen med medarbeiderne sine skal han vie seg til kokekunstens molekylære mysterier i en kulinarisk tenketank vegg i vegg med restaurantlokalene.

I mer enn halvparten av de 24 årene Adrià har ledet restauranten, har den hatt tre Michelin-stjerner. Fem ganger den kåret til verdens beste av det britiske magasinet The Restaurant.

Med mer enn en million reservasjonssøknader i året, bare 50 sitteplasser og stengt seks måneder av gangen, er det relativt sett svært få som kan skryte av å ha spist på elBulli. Trøsten for alle de andre er at de deler skjebne med mange hundre tusen som aldri nådde opp på en av verdens lengste ventelister.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen