Sjarm til lavpris

Denne uken får du en forsmak på en ny stor årgang fra en av de største druene og vinregionene i hele verden. Og det til en svært gunstig pris.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

At pinot noir fra Burgund har alt som trengs for å bli stor, er hevet over en hver tvil. Denne vanskeligste av alle druer har gjennom 1500 år tilpasset seg Burgunds sammensatte terroir og finnes derfor i en myriade av varianter - som alle er versjoner av samme tema, nemlig raffinement.

Også de enkleste
Nå ligger nok en stor årgang og godgjør seg i tusenvis av fat hos de mange produsentene. 2005 er nemlig en tilnærmet perfekt årgang i Burgund, ikke bare for pinot noir men også for den andre hoveddruen, nemlig chardonnay.

Optimal modning, ingen råte og dermed fantastisk ren frukt og flotte syrer - samt for de røde også finkalibrerte tanniner. Akkurat det som skal til for at pinot noir skal vise seg fra sin beste side. Under slike strålende forhold blir selv de enkleste vinene gode. Og det er ikke minst viktig i Burgund hvor det knapt finnes noe som er virkelig godt under 150 kroner.

Vinner på sjarm
Derfor er det med stor glede og forventning jeg åpner Burgund-grossisten Chansons forsmak på en rød 2005, nemlig Chanson Bourgogne Pinot Noir Reserve du Bastion 2012 (10157) . Fargen er klar men dyp, kald rød. Duften innfrir forventningene med intens og parfymert bærfrukt, kjølige røde og mørke bær, særlig kirsebær og bringebær. I munnen er den svært saftig med fine syrer, lett bærsødme og noe stofflighet. Avslutningen er saftig og behagelig.

En vin som vinner på sjarm og saftighet og som lover godt for kommende og mer seriøse utgaver av røde fra samme årgang. Deilig til saftig kylling , gjerne stekt hel i ovnen. Men også torsk med rødvinsaus .

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen