Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

At pinot noir fra Burgund har alt som trengs for å bli stor, er hevet over en hver tvil. Denne vanskeligste av alle druer har gjennom 1500 år tilpasset seg Burgunds sammensatte terroir og finnes derfor i en myriade av varianter - som alle er versjoner av samme tema, nemlig raffinement.
Optimal modning, ingen råte og dermed fantastisk ren frukt og flotte syrer - samt for de røde også finkalibrerte tanniner. Akkurat det som skal til for at pinot noir skal vise seg fra sin beste side. Under slike strålende forhold blir selv de enkleste vinene gode. Og det er ikke minst viktig i Burgund hvor det knapt finnes noe som er virkelig godt under 150 kroner.
 Vinner på sjarm
Vinner på sjarm Duften innfrir forventningene med intens og parfymert bærfrukt, kjølige røde og mørke bær, særlig kirsebær og bringebær. I munnen er den svært saftig med fine syrer, lett bærsødme og noe stofflighet. Avslutningen er saftig og behagelig.
Duften innfrir forventningene med intens og parfymert bærfrukt, kjølige røde og mørke bær, særlig kirsebær og bringebær. I munnen er den svært saftig med fine syrer, lett bærsødme og noe stofflighet. Avslutningen er saftig og behagelig.En vin som vinner på sjarm og saftighet og som lover godt for kommende og mer seriøse utgaver av røde fra samme årgang. Deilig til saftig kylling, gjerne stekt hel i ovnen. Men også torsk med rødvinsaus.
Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP
 bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)
bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)
 Aase JacobsenFoto: Eva Brænd
Aase JacobsenFoto: Eva Brænd 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                