Sjømat kupper cupfesten

Gratis sjømat til tusenvis på Karl Johan. Det kan bli en realitet under cupfinalen.
Redaksjonen
02 Oktober 2009 - 18:00

Det er Matfestivalen i Ålesund som har tatt initiativet til å dekke et gigantisk "havets festbord" lørdag 7. november, dagen før "slaget om Møre og Romsdal" skal stå på Ullevål stadion. Det skriver Sunnmørsposten.

- Ideen ble født så sent som mandag denne uka, og vi er allerede godt i gang med planleggingen, sier styreleder i Matfestivalen, Arve Tonning.

Ideen er å sette opp et gigantisk telt ved Spikersuppa lørdag formiddag.
- Formålet er å få profilert Møre og Romsdal og ideen springer ut av tanken på å finne et fellesprosjekt som både Molde og Ålesund kan ha sammen for å få vist fram fylket. Hva er da mer naturlig enn å servere sjømat, sier Tonning.

Det er ikke for å mate sultne supportere fra AaFK og MFK, men først og fremst for at folk fra Oslo skal bli nærmere kjent med hva vi har å by på, sier Tonning til Sunnmørsposten.

Sterk alliert
Han har allerede alliert seg med restaurantkongen Bjørn Tore Furset fra Stranda, som eier og driver en rekke restauranter i Oslo, deriblant Ekebergrestauranten og tre fiskerestauranter.
- Han har sagt seg villig til å ta seg av det praktiske, som søknader til Oslo kommune og Mattilsynet. I tillegg stiller han med kokker, sier Tonning.

Men sjømaten skal selvsagt komme fra Møre og Romsdal. Men å fø tusenvis av mennesker koster selvsagt penger, og det har ikke Matfestivalen mye av.

Banken er med
De er avhengige av sponsorer, og har allerede vært i kontakt med en rekke forskjellige som har sagt seg villige. Blant annet så administrerende direktør Olav Arne Fiskerstrand i Sparebanken Møre dette som et glimrende fellesprosjekt, siden hans bank støtter begge lag. Tonning forventer også støtte fra Møre og Romsdal fylke, kommunene og aktører innen fiskeribransjen.

- Bacalao, fiskesuppe, fiskekaker og mye mer.- Vi satser på et fellesmøte i neste uke. Nå er det lite som kan stoppe oss, og vi ser fram til å servere det beste havet kan by på til Oslos befolkning, sier Tonning.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.
Matkurs og vinkurs
Cocktailkurs i Oslo

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.

Den 11. september inviterer vi til et eksklusivt cocktailkurs hvor du lærer å lage 5 cocktails. Det er begrenset antall plasser – så vær rask!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her