Skal bygge luksushotell under vann

Skal bygge luksushotell under vann

Miniubåt for gjester, fjernstyrte undervannskjøretøyer og 21 rom under vann. Slik blir Dubais neste spektakulære hotell.
07 Mai 2012 - 12:45

Torsdag presenterte de to selskapene bak World Discus Hotel, Dubais statseide Drydocks World og sveitsiske BIG InvestConsult, planene for det nye prestisjeprosjektet i Dubai. Prosjektet består av to diskosformede elementer, en over og under havflaten.

10 meter under vann blir det 21 hotellrom, et dykkesenter og en bar. Rommene kan lyssettes slik at gjestene kan nyte havbunnen, som de også skal kunne utforske ved hjelp av fjernstyrte farkoster med kameraer.

Over vann, i satellitter som ligger fem til syv meter over vannflaten, skal det være restaurant, svømmebasseng, lobby og treningsbasseng for dykkere.

Overvåkingskameraer og fjernstyrte undervannskjøretøyer skal sørge for sikkerheten. I tillegg skal hver av platene flyte og dermed kunne virke som redningsflåter.

Hele komplekset skal også være tsunami- og jordskjelvsikkert.

Hvert hotell skal ha miniubåter med plass til tre passasjerer, undervannskutere, jetski og vanlige motorbåter.

– Prosjektet har syv forskjellige mulige utforminger. Kostnaden blir fra 50 til 120 millioner amerikanske dollar (300 til 700 millioner kroner), avhengig av hvilken som velges, sier Khamis Juma Buamim i Drydocks World til Sydney Morning Herald.

Hotellplanene, som er utviklet i Polen av Deep Ocean Technology, føyer seg inn i rekken av bemerkelsesverdige byggeprosjekter i Dubai. Emiratet har allerede verdens største kjøpsenter, verdens høyeste bygning og andre spektakulære stunts som Palm Jumeirah - en kunstig palme i havet med luksushoteller og leiligheter.

LES OGSÅ: Dette blir verdens høyeste hotell

Drydocks World, som er skipsverftsdelen av emiratets investeringsselskap Dubai World, lanserer planene ganske nøyaktig én måned etter at selskapet søkte konkursbeskyttelse. Dubai World var også tungt inne i investeringene som for noen år siden ga full lånekrise i Dubai, skriver VG.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær
Ukens kake

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær

Velg mellom rips, kirsebær eller moreller, eller det du måtte ha for hånden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her