Skal drive i 17 år

Rett over nyttår begynner byggingen av den nye kommunale kafeen i Bergen.
Redaksjonen
06 Desember 2007 - 11:43

Prisen på bygget blir mellom 11 og 12 millioner kroner.
 
- Vi håper å bli ferdige til mai, slik at vi får med oss dager som 1. og 17. mai. Da får vi fullt utbytte av de 150 kvadratmeterne med uteservering, sier daglig leder Eivind Ottem i Åsteveit Eiendom til Bergens Tidende.
 
Flere steder
Åstveit Eiendom er heleid av Bjørn Hanevik. Han driver også utesteder som Scruffy Murphy's, Pacific og Harbour Cafe.
 
Nå skal han drive den nye kafeen på Festplassen, der han vant anbudskonkurransen. Han har retten til å drive kafeen de neste 17 årene.
 
Anbud
- Vi hadde en åpen anbudskonkurranse, med krav til hvordan vi ville ha det. Til slutt satt vi bare igjen med en tilbyder som oppfylte alle kravene, sier Lars-Kjetil Holdhus i Bergen Kommunale Bygg (BKB).
 
- Vi ønsket ikke en ny pølsebod. Vi ville ha mer restaurantpreg, og et bygg som kan tilføre byrommet noe positivt. Et annet krav var at de skulle servere mat på porselen, ikke fast food, sier Holdhus.
 
Kommunen eier
Kommunen skal eie bygget, men Hanevik skal bygge, finansiere og drive kafeen. Ottem tror på at investeringen vil gi avkastning.
 
- Ja, vi er trygge på å tjene penger. Det er ikke få arrangementer som skjer på Festplassen i løpet av et år. Dessuten er området et maurtråkk av folk som skal til og fra Bystasjonen og jernbanen, sier han.
 
Kafeen skal trolig hete n'joy.
 
Nytt konsept
- Det er et nytt konsept, der vi beveger oss vekk fra steking og frityr. Dette blir piloten, sier Ottem, og lover småretter som brødmat og wraps.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv
Dagens rett

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv

Kalkunfilet kan benyttes til en rekke måltider. Som her, hvor vi lager et enkelt men rikt måltid som i tillegg ser svært så innbydende ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her