Skal finne Norges beste hjemmebrygg

Vinnerne får konkurrere mot bryggerienes juleøl.

Lørdag 30. oktober arrangerer Norbrygg - Norsk hjemmebryggerforening - den 13. juleølkonkurransen. Konkurransen holdes på Klostergården utenfor Frosta i Nord-Trøndelag.

Et dommerpanel skal vurdere innsendt øl på flasker, og det brygget i de to juleølklassene vil gå videre til Norøls store juleøltest i november. Der vil de kjempe mot de kommersielle bryggerienes juleøl.

I tillegg vil Klostergården Håndbryggeri brygge vinnerølet i klassen for spesialjuleøl, og et øl skal stemmes fram til seier i klassen Publikums Favoritt.
- Etter at forbudet mot hjemmebrygging ble opphevet for 12 år siden, har brygging av eget øl blitt stadig mer populært. Ølbrygging har gått fra å være en landlig tradisjon, til å bli en moderne hobby som brer om seg i kjellere, kjøkken og på studenthybler. For å sette i gang, trenger man kun en stor kjele, forteller formann i Norbrygg, Eduard Möllenkamp, i en pressemelding.

Norbrygg er foreningen for alle med interesse for hjemmebrygging i Norge. Organisasjonen er uavhengig, og har som formål å fremme hjemmebryggerkunsten. Norbrygg har nesten 900 medlemmer, og konkurranser, møter, kurs og andre ølrelaterte aktiviteter.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Champagnedruen meunier: Fra underdog til stjernestatus

Meunier ble tidligere satt i skyggen av de mer anerkjente champagnedruene chardonnay og pinot noir. Det siste tiåret har imidlertid meunier fått en renessanse og blomstrer nå for fullt, blant annet takket være en iherdig innsats fra dyktige meunierfrelste vinmakere. I dag finnes en rekke utsøkte champagner som er laget av meunier alene. Les hele saken

Til toppen