Skal finne Norges beste hjemmebrygg

Vinnerne får konkurrere mot bryggerienes juleøl.

Lørdag 30. oktober arrangerer Norbrygg - Norsk hjemmebryggerforening - den 13. juleølkonkurransen. Konkurransen holdes på Klostergården utenfor Frosta i Nord-Trøndelag.

Et dommerpanel skal vurdere innsendt øl på flasker, og det brygget i de to juleølklassene vil gå videre til Norøls store juleøltest i november. Der vil de kjempe mot de kommersielle bryggerienes juleøl.

I tillegg vil Klostergården Håndbryggeri brygge vinnerølet i klassen for spesialjuleøl, og et øl skal stemmes fram til seier i klassen Publikums Favoritt.
- Etter at forbudet mot hjemmebrygging ble opphevet for 12 år siden, har brygging av eget øl blitt stadig mer populært. Ølbrygging har gått fra å være en landlig tradisjon, til å bli en moderne hobby som brer om seg i kjellere, kjøkken og på studenthybler. For å sette i gang, trenger man kun en stor kjele, forteller formann i Norbrygg, Eduard Möllenkamp, i en pressemelding.

Norbrygg er foreningen for alle med interesse for hjemmebrygging i Norge. Organisasjonen er uavhengig, og har som formål å fremme hjemmebryggerkunsten. Norbrygg har nesten 900 medlemmer, og konkurranser, møter, kurs og andre ølrelaterte aktiviteter.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen