Skal finne smaken av Norge

Ny konkurranse kårer årets matprodukter og landets beste spisested langs veien.
Redaksjonen
10 Mai 2010 - 15:29

I løpet av sommeren skal landet finkjemmes i jakten på det beste som kan oppdrives av både matprodukter og spisesteder.

Tirsdag 11. mai sparker landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen i gang de landsomfattende konkurransene Ganefart og Det norske måltid, melder Landbruks- og matdepartementet.

Det norske måltid kårer hvert år vinnere i en rekke kategorier: Årets produkt, Årets råvare sjø og Årets råvare land. Prisen Årets godbit er ny av året. I de innledende rundene kåres vinnere i alle kategoriene fra hvert fylke. Til sammen 54 fylkesvinnere skal deretter kjempe om tre nasjonale titler. En rekke offentlige, private og bransjeorganisasjoner står bak.

Ganefart kårer det beste spisestedet langs vei og vann. Prisen deles ut annethvert år, og har som mål å sette fokus på spisesteder som benytter norske råvarer med utgangspunkt i lokale mattradisjoner. Prisen deles ut av Norges Bygdekvinnelag, Innovasjon Norge og Landbruks- og matdepartementet.

I 2008 ble vant Inger og Lene Berg, som driver Ingers Kro & Restaurant på Hovet i Hallingdal.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Verdens beste vinkart: Park Hotel Vossevangen

Star Wine list gir Park Hotel Vossevangen tre gull, inkludert Grand Prix som er den høyeste utmerkelsen. Ingen har bedre vintilbud enn vinkjelleren på Voss. Men Vinland i Oslo er også kommet med i verdensteten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her