Skeie forsvarer dykkere

Bocuse d'Or-vinner Geir Skeie vil ha bedre sikkerhet for kamskjelldykkerne.
Redaksjonen
16 Februar 2009 - 17:00

I tillegg synes han at de får for lite betalt.
 
Arbeidstilsynet har pålagt stans i fangst av kamskjell med båten M/S Strømøyvåg, etter at en polsk dykker knyttet til denne båten døde utenfor Frøya 20. januar i år. Det er bare ett år siden en svensk dykker døde under fangst fra samme båt.
 
- Kamskjellnæringen må få et bedre system for å følge opp dykkernes sikkerhet og overholde det regelverket de er underlagt. Det kan ikke fortsette som nå. Samtidig må også dykkerne ta ansvar for sin sikkerhet, sier Skeie til Aftenposten.
 
Entusiast
Som de fleste andre kokker er Geir Skeie en varm tilhenger av den populære delikatessen.  Men meldingen om at den største aktøren i bransjen nå har fått pålegg fra Arbeidstilsynet om å stanse virksomheten får ham til å reagere.
 
- De som styrer næringen har ansvaret for at alt er i orden med arbeidsforholdene. Og selv om dykkerne også er selvstendige næringsdrivende, så må deres oppdragsgivere sjekke at de har dykkersertifikat og utstyr som fungerer, slik at de er rustet til å gjøre jobben på en forsvarlig måte, sier han.
 
Kan bytte
Skeie vil nå følge nøye med på hvem som leverer kamskjellene han bruker. Hvis det viser seg at leverandøren ikke overholder lover og regler, så kan det bli aktuelt å bytte til en annen.
 
Dykkerne får 3,50 per skjell.
 
- Vi betaler mellom 25 og 30 kroner per kamskjell til våre leverandører. Det betyr altså at dykkerne får ca. en tiendedel av utsalgsprisen. Her høres det ut som om det er et misforhold. Jeg hadde gjerne sett at de fikk mer, sier Skeie.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du perfekt drikke til lutefisken
Tester
Drikke til lutefisk

Slik velger du perfekt drikke til lutefisken

Hvis du har lyst til å prøve noe nytt til lutefisken, eller ønsker deg flere alternativer så får du vite alt du trenger her

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Omelett kan også serveres i burgerbrød
Dagens rett

Omelett kan også serveres i burgerbrød

Omelett er alltid lettlaget, men prøv å servere den som burger, og bli overbevist.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her