Skeie forsvarer dykkere

Bocuse d'Or-vinner Geir Skeie vil ha bedre sikkerhet for kamskjelldykkerne.
Redaksjonen
16 Februar 2009 - 17:00

I tillegg synes han at de får for lite betalt.
 
Arbeidstilsynet har pålagt stans i fangst av kamskjell med båten M/S Strømøyvåg, etter at en polsk dykker knyttet til denne båten døde utenfor Frøya 20. januar i år. Det er bare ett år siden en svensk dykker døde under fangst fra samme båt.
 
- Kamskjellnæringen må få et bedre system for å følge opp dykkernes sikkerhet og overholde det regelverket de er underlagt. Det kan ikke fortsette som nå. Samtidig må også dykkerne ta ansvar for sin sikkerhet, sier Skeie til Aftenposten.
 
Entusiast
Som de fleste andre kokker er Geir Skeie en varm tilhenger av den populære delikatessen.  Men meldingen om at den største aktøren i bransjen nå har fått pålegg fra Arbeidstilsynet om å stanse virksomheten får ham til å reagere.
 
- De som styrer næringen har ansvaret for at alt er i orden med arbeidsforholdene. Og selv om dykkerne også er selvstendige næringsdrivende, så må deres oppdragsgivere sjekke at de har dykkersertifikat og utstyr som fungerer, slik at de er rustet til å gjøre jobben på en forsvarlig måte, sier han.
 
Kan bytte
Skeie vil nå følge nøye med på hvem som leverer kamskjellene han bruker. Hvis det viser seg at leverandøren ikke overholder lover og regler, så kan det bli aktuelt å bytte til en annen.
 
Dykkerne får 3,50 per skjell.
 
- Vi betaler mellom 25 og 30 kroner per kamskjell til våre leverandører. Det betyr altså at dykkerne får ca. en tiendedel av utsalgsprisen. Her høres det ut som om det er et misforhold. Jeg hadde gjerne sett at de fikk mer, sier Skeie.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her