Skifter hotellmodell

Kjell Inge Røkke og Arthur Buchardt endrer forretningsmodell for storhotellet sitt i Oppdal. Målet er fortsatt å åpne i 2010.

Årsaken er tørke i eiendomsmarkedet. Hotellprosjektet ble lansert i påsken 2006, og i fjor lanserte Buchardt de første tegningene.
 
Siden februar har Røkkes nære medarbeider Bjørn Ove Ansnes jobbet med en forretningsmodell som skal sikre byggingen av det etterlengtede sentrumshotellet i Oppdal.
 
Tørket inn
Men i mellomtiden har markedet for salg av private fritidsleiligheter på fjellet tørket nesten helt inn. Dermed har investorene skiftet målgruppe.
 
Vanlig drift
Nå sikter Ansnes seg inn mot mer vanlig hotelldrift. Men fortsatt er det slik at bedrifter kan kjøpe seg leiligheter som de disponerer.
 
Nå vil det tidligst bli byggestart utpå høsten. I vinter ble det sagt at en rammesøknad kunne ligge på bordet på forsommeren, og at byggingen kunne starte på ettersommeren.
 
Utbyggerne tør ikke lenger si når byggingen begynner. Men målet er fortsatt å åpne i 2010, sier Ansnes til Adresseavisen.
 
Også positivt
Selv om byggestarten blir utsatt, mener Ansnes at en forsinkelse også har en positiv side. Byggekostnadene går nemlig nedover i takt med et kjølnet eiendomsmarked.
 
Bjørn Ove Ansnes skal selv eie en fjerdedel av hotellet. Sammen med Røkke har han nå selskapet Oppdalstoppen Invest under stiftelse, der de to eier hver sin halvpart.
 
Dette selskapet skal igjen eie halvparten av det planlagte storhotellet med 210 rom, mens Arthur Buchardt eier den andre halvdelen gjennom AB Invest.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen