Skjønner ikke kritikken

Sven Erik Renaa er forundret over kritikken mot den nye restauranten hans.
Redaksjonen
28 Oktober 2008 - 13:00

Mens bransjen i Stavanger ønsker restaurantprosjektet velkommen, mener Stavanger Aftenblads matekspert Borghild Fiskå at planen om å starte gourmetrestaurant i byen er stikk i strid med trenden i europeiske matbyer.
 
- Jeg tror hun assosierer mine planer med et fortidsuhyre. En fransk sedat, gammeldags gourmetrestaurant med nesa høyt i sky. Det er ikke en sånn restaurant jeg skal lage. Det gjør man ikke lenger, sier Sven Erik Renaa til Aftenbladet.no.
 
- Merkelig, er Renaas reaksjon.
 
Fine dining
- Det er ikke flere steder i mellomklassen Stavanger trenger. Det Stavanger mangler er et «fine dining»-sted. En restaurant for stavangerfolk som er glad i god mat og for forretningsfolk som trenger mer plass til å snakke sammen, gjøre avtaler og nyte en god opplevelse. Det skal bli en rolig jobbrestaurant fra mandag til fredag, ikke partystemning, sier Renaa.
 
Flere trender
Renaa mener at det alltid er flere trender på en gang. Og da er det ikke slik Fiskå sier, at det er trender i London og Barcelona som bestemmer.
 
- Jeg følger alle trendene. Jeg skal ikke lage en kopi av Bagatelle i Oslo. Det skal bli et helt nytt sted, ikke likt noen andre. Det skal bli ekstremt bra, sier Renaa.
 
Opplevelsessenter
Renaa har også tenkt å tilby kurs for små grupper i mat og vin. Da blir stedet et opplevelsessenter med kjøkken og mat i fokus.
 
Renaa kommer til å satse på moderne europeisk mat.
 
- Jeg skal ikke være så mye dyrere enn de andre gode restaurantene i Stavanger. Men poenget er at Stavanger mangler et ekstremt bra sted, sier Renaa.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her