Skjønner ikke kritikken

Sven Erik Renaa er forundret over kritikken mot den nye restauranten hans.

Mens bransjen i Stavanger ønsker restaurantprosjektet velkommen, mener Stavanger Aftenblads matekspert Borghild Fiskå at planen om å starte gourmetrestaurant i byen er stikk i strid med trenden i europeiske matbyer.
 
- Jeg tror hun assosierer mine planer med et fortidsuhyre. En fransk sedat, gammeldags gourmetrestaurant med nesa høyt i sky. Det er ikke en sånn restaurant jeg skal lage. Det gjør man ikke lenger, sier Sven Erik Renaa til Aftenbladet.no.
 
- Merkelig, er Renaas reaksjon.
 
Fine dining
- Det er ikke flere steder i mellomklassen Stavanger trenger. Det Stavanger mangler er et «fine dining»-sted. En restaurant for stavangerfolk som er glad i god mat og for forretningsfolk som trenger mer plass til å snakke sammen, gjøre avtaler og nyte en god opplevelse. Det skal bli en rolig jobbrestaurant fra mandag til fredag, ikke partystemning, sier Renaa.
 
Flere trender
Renaa mener at det alltid er flere trender på en gang. Og da er det ikke slik Fiskå sier, at det er trender i London og Barcelona som bestemmer.
 
- Jeg følger alle trendene. Jeg skal ikke lage en kopi av Bagatelle i Oslo. Det skal bli et helt nytt sted, ikke likt noen andre. Det skal bli ekstremt bra, sier Renaa.
 
Opplevelsessenter
Renaa har også tenkt å tilby kurs for små grupper i mat og vin. Da blir stedet et opplevelsessenter med kjøkken og mat i fokus.
 
Renaa kommer til å satse på moderne europeisk mat.
 
- Jeg skal ikke være så mye dyrere enn de andre gode restaurantene i Stavanger. Men poenget er at Stavanger mangler et ekstremt bra sted, sier Renaa.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen