Skotsk maltwhisky får konkurranse fra England

En ny maltwhisky er under produksjon i Cornwall - England. Om det nye produktet på noe vis vil true den unike posisjon skotsk whisky i dag har vil tiden vise. Det vil ennå gå minst åtte år før salget startes.

Den engelske whiskyen er et resultat av samarbeidet mellom St. Austell Brewery og Cornish Cyder Farm i Penhallow i den syd-vestre delen av England. Modningsprosessen er nå i gang og whiskyen, nok til 1000 flasker, ligger trygt forvart på eikefat. Der skal den altså ligge i minst åtte år før skottene eventuelt vil måtte skjelve i kilten.

Bryggerimesteren ved St. Austell Brewery, Roger Ryman, mener at områdets milde og stabile klima er svært velegnet til whiskyproduksjon.
- Siden Cornwall tilhører det Celtiske området føler vi at det er på sin plass at vi også har vår egen whisky - om enn i små kvanta, forteller Ryman.

Tusen flasker, alle signert av bryggerimesteren, er alt hva første produksjon resulterer i. Dersom kvaliteten innfrir vil nok ytterligere produksjon på sikt se dagens lys.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen