Skremmende sushi-rapport

Mattilsynet har hatt sushi-kontroll i Oslo. Resultatet er ganske nedslående.

- Det kunne vært langt verre. Dette tallet kommer an på kontrollpunktene og alvorligheten. Hvis det er helsefare, stenger vi virksomheten, sier seksjonssjef Christoffer Nielsen ved Mattilsynet i Oslo til iOslo.no.
 
Stengt
To virksomheter, Samurai Sushi på Tøyen og Sushi Away på Bryn, ble umiddelbart stengt på grunn av helsefare. Sushi Away klarte ikke å tilfredsstille Mattilsynets krav på 95 prosent av hygieneindikatorene, og la etter aksjonen ned virksomheten.
 
I tillegg fikk en restaurant tvangsmulkt for ikke å ha fulgt Mattilsynets påbud. Ytterligere to har fått varsel om tvangsmulkt.
 
På den positive siden var det flere av sushirestaurantene som hadde gode testresultater. Verken Kitty's sushi på Grünerløkka, Nodee på Majorstua og Eat sushi & wok i Akersgata hadde noen negative prøver da Mattilsynet var innom.
 
Dårlig hygiene
- I en ideell verden skulle vi helst ikke hatt noen avvik, men vi fryktet at halvparten av alle prøvene vi tok ikke skulle være tilfredsstillende. Dessuten virker det som restaurantene i bransjen har forsøkt å bli bedre, sier Nielsen.
 
Halvparten av sushirestaurantene oppnår ikke tilfredsstillende resultater når det kommer til personlig hygiene. Men det stopper ikke der. Rundt halvparten kommer dårlig ut på renholdskategorier som vask og desinfeksjon, hygienisk bearbeiding og klut.
 
- Siden maten er rå, er det spesielt kritisk med god hygiene for sushirestauranter, sier Nielsen, som understreker at hygienepunktene var det Mattilsynet var minst fornøyd med.
 
Han påpeker imidlertid at personlig hygiene er det største problemet uansett restauranttype.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen