Slipper å betale erstatning

Kreditorene kan foreløpig se langt etter millioner av kroner som eierne av Mikado restaurant i Stavanger har unnlatt å betale i moms.
Redaksjonen
06 Juli 2007 - 14:14

Selv om de to tiltalte medeierne av Mikado skulle bli dømt for momsunndragelse i millionklassen, vil Stavanger tingrett ikke dømme dem til å tilbakebetale noen av pengene de har unndratt. Det er klart etter at rettens formann besluttet å avskjære bostyrets erstatningskrav på 11 millioner kroner, skriver Stavanger Aftenblad.
 
Retten kan gjøre det hvis kravet er ugrunnet eller hvis det vil være til uforholdsmessig ulempe for behandlingen av straffesaken.
 
Sivil sak
Skattemyndighetene og påtalemyndigheten mener de tiltalte og hovedmannen Kwan Pang Lee (57) har holdt salg for 15,7 millioner kroner utenfor bokføring. Ifølge tiltalen skal de ansvarlige blant annet skylde staten 3,6 millioner kroner i moms.
 
Konkursboet etter Mikado Restaurantdrift AS har reist krav på 11 millioner kroner mot de ansvarlige, for blant annet å kunne dekke statens og andre kreditorers krav. Disse pengene kan både bostyret og skattemyndighetene inntil videre se langt etter.
 
Begge de tiltalte forklarte seg for Stavanger tingrett torsdag. Forklaringene dreide seg blant annet om metoden som ble brukt for å holde deler av salget utenfor regnskapene.
 
Kassejuks
Da restaurantbetjeningen skulle lage regning til kunder man antok ville betale kontant, brukte de en nøkkel for å slå kasseapparatet over i såkalt treningsfunksjon. I denne funksjonen (som er beregnet på opplæring av nye servitører) produseres det regning og kvittering, men beløpet registreres ikke i apparatet. På regningen vises en liten prikk hvis den er produsert med apparatet i treningsfunksjon.
 
- Kwan Pang Lee sa vi skulle bruke denne funksjonen når vi serverte ungdommer, pensjonister og en del take-away-kunder, forklarte begge de tiltalte kvinnene.
 
Etter hvert fikk de mistanke om at treningsfunksjonen ble brukt til noe ulovlig.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her