Slutt for Komma

Utestedet Komma i Moss er konkurs. In-stedet holdt ut i bare drøye to år.
Redaksjonen
12 Januar 2009 - 13:00

Tommy Hyggen, Cathrine Syverud og Erik André Evensen overtok det skakkjørte Møllehaven i 2006, og bygde det om til Komma.
 
Det ble et restauranthus med café, bar, nattklubb og restaurant som skulle gi Moss et snev av storby.
 
Har troen
Tross konkursåpningen blir ikke stedet stengt lenge.
 
-  Nei, det er driftsselskapet som er konkurs. Jeg har fortsatt troen på at det skal være mulig å drive videre, men da på litt andre premisser, sier Tommy Hyggen som har sittet på 51 prosent av aksjene i det konkursrammete driftsselskapet HSE Restaurantpartner AS.
 
Med seg videre vil han fortsatt ha Erik André Evensen og trolig en medeier til, mens Cathrine Syverud hopper av.
 
Krevende
- Det er alltid krevende å starte et nytt serveringssted, men utsiktene for 2008 så ganske bra ut da vi hadde passert januar og februar, sier Tommy Hyggen.
 
Oppgangen i 2008 skulle imidlertid vise seg å være kortvarig. Regnskapene per oktober viste et underskudd på 300 000 kroner av en omsetning på syv millioner kroner.
 
- Så ble også vi innhentet av finanskrisen. Desember måned var katastrofal, sier Tommy Hyggen til Moss Avis.no.
 
Tom kasse
Med en fullstendig bunnskrapt kasse hadde selskapet i realiteten ikke noe annet valg enn å begjære oppbud.
 
- Det finnes ikke penger til videre drift, sier Tommy Hyggen.
 
Komma holdt stengt i helgen, men kommer til å gjenåpne ganske kjapt. Tommy Hyggen sier at man kommer til å legge om stilen slik at stedet får et noe mer bar- og cafépreg med færre ansatte.
 
Ny stil
- Vi må kort og godt drive mer rasjonelt. Det er for få mennesker på byen i Moss til at vi kan fortsette det konseptet som Komma hadde. Vi er nødt til å drive mer rasjonelt med færre ansatte. Da tror vi dette skal kunne gå, sier Tommy Hyggen som har hatt 20 personer på lønningslistene på Komma, og som nå opplever sin første konkurs.
 
Tommy Hyggen, som også er leder i Moss Serveringsforening, er på bransjens vegne bekymret for byens utesteder.
 
- Det er nesten ingen utesteder i Moss som tjener penger. Jeg tror flere virkelig vil komme til å slite den kommende tiden, sier Hyggen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her