Slutt for Komma

Utestedet Komma i Moss er konkurs. In-stedet holdt ut i bare drøye to år.
Redaksjonen
12 Januar 2009 - 13:00

Tommy Hyggen, Cathrine Syverud og Erik André Evensen overtok det skakkjørte Møllehaven i 2006, og bygde det om til Komma.
 
Det ble et restauranthus med café, bar, nattklubb og restaurant som skulle gi Moss et snev av storby.
 
Har troen
Tross konkursåpningen blir ikke stedet stengt lenge.
 
-  Nei, det er driftsselskapet som er konkurs. Jeg har fortsatt troen på at det skal være mulig å drive videre, men da på litt andre premisser, sier Tommy Hyggen som har sittet på 51 prosent av aksjene i det konkursrammete driftsselskapet HSE Restaurantpartner AS.
 
Med seg videre vil han fortsatt ha Erik André Evensen og trolig en medeier til, mens Cathrine Syverud hopper av.
 
Krevende
- Det er alltid krevende å starte et nytt serveringssted, men utsiktene for 2008 så ganske bra ut da vi hadde passert januar og februar, sier Tommy Hyggen.
 
Oppgangen i 2008 skulle imidlertid vise seg å være kortvarig. Regnskapene per oktober viste et underskudd på 300 000 kroner av en omsetning på syv millioner kroner.
 
- Så ble også vi innhentet av finanskrisen. Desember måned var katastrofal, sier Tommy Hyggen til Moss Avis.no.
 
Tom kasse
Med en fullstendig bunnskrapt kasse hadde selskapet i realiteten ikke noe annet valg enn å begjære oppbud.
 
- Det finnes ikke penger til videre drift, sier Tommy Hyggen.
 
Komma holdt stengt i helgen, men kommer til å gjenåpne ganske kjapt. Tommy Hyggen sier at man kommer til å legge om stilen slik at stedet får et noe mer bar- og cafépreg med færre ansatte.
 
Ny stil
- Vi må kort og godt drive mer rasjonelt. Det er for få mennesker på byen i Moss til at vi kan fortsette det konseptet som Komma hadde. Vi er nødt til å drive mer rasjonelt med færre ansatte. Da tror vi dette skal kunne gå, sier Tommy Hyggen som har hatt 20 personer på lønningslistene på Komma, og som nå opplever sin første konkurs.
 
Tommy Hyggen, som også er leder i Moss Serveringsforening, er på bransjens vegne bekymret for byens utesteder.
 
- Det er nesten ingen utesteder i Moss som tjener penger. Jeg tror flere virkelig vil komme til å slite den kommende tiden, sier Hyggen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her