Slutt for Norges første kaffebar

Slutt for Norges første kaffebar

Kaffe i pappkrus var et ukjent syn i Oslos gater før Rooster Coffee.

I oktober stenger Østbanehallen på grunn av oppussing. De fleste av dagens leietakere kommer ikke tilbake på sensommeren 2014, blant dem Rooster Coffee.

Kaffebaren ble åpnet i 1994 av Robert Buan og Stein Egil Gammelsrød, som kom hjem fra studier Starbucks-hovedstaden Seattle. Rooster Coffee ble Norges første kaffebar, den åpnet to uker før Kaffebrenneriet åpnet sitt første utsalg på Bislett, skriver osloby.no.

I dag drives den av John Patrick Murray (29).

- It sucks. Det er ikke mye annet å si, sier iren til osloby.no.

Han er på leting etter nye lokaler i Oslo sentrum, men ingen ting er sikkert.

Rom Eiendom opplyser at det skal være kaffebar i Østbanehallen også etter oppussingen, men vil foreløpig ikke røpe hvem som flytter inn.

En annen av landemerkene i Østbanehallen, baren Kristiania, får heller ikke fortsette i dagens form nå hallen gjenåpner. Kun Kirkens Bymisjon og den italienske restauranten Bella Bambina, som er en del av Petter Stordalens hotell i samme bygg, får bli med videre, opplyser Rom eiendom.

Forsiden akkurat nå

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen