Slutt for Zia Teresa

Kulturinstitusjonen Benito Nava (71) i Trondheim skvises ut av restauranten Zia Teresa. Årsaken er økt husleie.

Nava har sørget for at folk har hatt det bra med pasta, pizza og levende musikk i 30 år. Nå forsvinner en klassisk restaurant fra Trondheims bybilde.  
 
For mye
Det er Trondheim Befalsforening som eier huset, og foreningen ser seg nødt til å øke husleien til rundt en million kroner i året.
 
Det er for mye for trompetspillende Nava.
 
- Med en omsetning på fem millioner kroner har jeg ikke råd til å betale en husleie på en million kroner, sier Nava som har seks fast ansatte.
 
Tjue år
- Kokken har vært med meg i 20 år, sier han.
 
Nyttårsaften er det definitivt slutt. Men selv om han forlengst har nådd pensjonsalderen, er han ikke fremmed for å videreføre konseptet et annet sted i Trondheim. I 30 år har han servert både italienske og norske retter til sine gjester.
 
Må øke
Styreleder Joar Fjellstad i Trondheim Befalsforening beklager at Benito Nava ser seg nødt til å stenge dørene for Zia Teresa.
 
- Vi har ikke noe annet valg enn å øke husleien. I dag er det mange krav til det å ta vare på og sikre eldre trehus, ikke minst når det gjelder brannsikkerhet. Dette medfører så store kostnader at vi måtte øke husleien betraktelig når kontrakten med Benito skulle reforhandles, sier han. 
 
Han forsikrer at de ikke på noen måte ønsket å kaste ut Benito fra lokalene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen