Slutter som kjøkkensjef etter ett år

Slutter som kjøkkensjef etter ett år

– Jeg leverer et produkt jeg ikke kan stå inne for, sier Christian Wilhelmsen ved Thon i Sandvika.
05 Juni 2012 - 10:47

Etter et år som kjøkkensjef i Sandvika, velger Christian Wilhelmsen å gi seg. Grunnen er mangelen på et skikkelig fagmiljø, sier han til Budstikka.

– Slik situasjonen er i dag, leverer jeg et produkt jeg ikke kan stå inne for. Årsaken er rett og slett manglende kompetanse på kjøkkenet, sier Wilhelmsen.

Kjøkkensjefen understreker at han ikke bebreider arbeidsgiveren for situasjonen.

– Jeg har selv personansvar, og har bestrebet meg til det ytterste for å rekruttere faglært kjøkkenpersonell til hotellet. Det har vist seg å være så å si umulig, sier 27-åringen.

Han sier at han ikke har mottatt en eneste søknad fra kokker med norsk fagutdannelse.

– Stillingen som soussjef ved et av Østlandets største konferansehoteller burde være attraktiv nok, mener han.

LES OGSÅ: Reiselivet mangler 1600 kokker

Christian Wilhelmsen tror kokkekrisen dels er et resultat av hvordan dagens fagopplæring er lagt opp.

– Inntrykket er at mange av søkerne til kokkefaget er skolelei ungdom som ikke er sikre på hva de egentlig vil i livet. To år på skolebenken før de går ut i lære bidrar nok til at mange faller fra. Elevene bær få gå ut i praksis på langt tidligere tidspunkt.

LES OGSÅ: Skal få kokker til å bli

Kommunikasjonsdirektør i arbeidsgiverorganisasjonen Virke, Elisabeth Klerck Nilssen, konstaterer overfor Budstikka at antallet faglærte kokker på langt nær står i forhold til veksten i restaurant- og serveringsbransjen.

– Vi vet også at mange kokker forlater yrket tidlig på grunn av et beskjedent lønnsnivå og ubekvemme arbeidstider. Vi ser et økende behov for kokker på andre arenaer, som i ferskvaredisker eller på institusjonskjøkken. Dette bidrar til å legge ytterligere press på serveringsstedene i kampen om de beste kandidatene, sier hun.

– Vår oppgave som hovedorganisasjon er å bidra til at bedriftene gjør seg attraktive nok til å rekruttere, og ikke minst holde på talentene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her