Smak 10 lekre viner fra hjertet av Châteauneuf-du-Pape

Smaking i Oslo 30. november

(debyaho)

Smak 10 lekre viner fra hjertet av Châteauneuf-du-Pape

Vi snakker om noen av de mest eksklusive og lagringsdyktige rødvinene som lages når Châteauneuf-du-Pape kommer opp i diskusjonen. La deg forføre og inspirere til store smaksopplevelser denne norvemberkvelden.

COVID 19 - KURS UTSATT

Grunnet skjerpede smittevernstiltak og restriksjoner er dette arrangementet utsatt. 
Ny dato er tirsdag 2. februar 2021, kl. 18.00

Vinmaker Edouard Guerin Foto: Francois Moura Photographe Auteu

 Til jul- og vintersesongen hører fløyelsmyke og kraftfulle rødviner med, og vi ringer den inn med de beste viner som tenkes kan. Denne kvelden får du smake hele 10 viner fra Châteauneuf-du-Pape, et av vinverdenens mest legendariske områder. Det er Ogier vi får på besøk denne kvelden, en produsent som på 1800-tallet startet som en negociant og vinhandler. Gjennom årenes løp kjøpte de opp flere mindre vinhus, og i dag sitter de på 90 hektar med vinmark.

Det er unge og ambisiøse Edouard Guerin som er vinmaker. Han er opptatt av bærekraft og derfor er de fleste vinmarkene i dag økologiske eller i en fase hvor de er på vei til å bli det. Edouard jobber også med å fermentere hele drueklaser, en gammel teknikk som i de senere årene har blitt populær også i Rhone-dalen. Ved å la druene gjære med stilken holder man alkoholnivået nede på et mer balansert nivå, samtidig som det gir vinen ekstra struktur. I tråd med klimaendringene er dette en teknikk som trolig flere vinmakere vil ta i bruk i årene fremover. Edouard bruker alt fra ståltanker og store fat, til koniske sementtanker for fermentering. 

 Dette er de koniske sementtankene som Edouard Guerin bruker til vinene.  Foto: MP60

På denne spennende smaking får du bli med å teste alt det beste Rhone har å by på. Det blir blant annet to viner som ikke er tilgjengelig på markedet før i Januar. Du får smake Côte du Rhone, og Crozes Hermitage. I tillegg blir det en hvit Châteauneuf-du-Pape som er å regne som en sjeldenhet. Hele kvelden avsluttes med tre lekre røde Châteauneuf-du-Pape-viner, blant annet en 10-år gammel godbit. Den siste vinen er en overraskelse, det bare er å glede seg til. Dette blir utvilsomt en smaking som er verdt å få med seg!

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs har blitt gjennomført tidligere. Alle gjester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med, og etter statens krav om at man skal dele husstand. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Endringer kan forekomme.

Kommende kurs

Til toppen