Smak 12 amerikanske viner 

Vinsmaking i Oslo 24. februar

(artisteer)

Smak 12 amerikanske viner 

Du får smake spennende viner fra både nord og sør på USAs vestkyst denne februarkvelden. Vi kan by på et bredt spekter av druer og stiler.

Det blir helamerikansk  når vi denne kvelden får smake spennende viner fra Charles Smith og Robert Mondavi. 12 deilige viner står på menyen, og det blir en uformell og hyggelig smaking.

Charles Smith er ikke bare en rockestjerne i musikkverdenen, han har også tatt vinverdenen med storm de siste årene. Etter mange år i musikkbransjen tok han i 1999  en helomvending etter et møte med en fransk vinmaker. Sju år senere startet han Charles Smith Wines, hvor mantraet er "It's just wine, drink it". Smiths viner er moderne, til tross for at de blir produsert med gamle teknikker. Det er viner som har mye personlighet og som reflekterer jordsmonn og drue. Kung Fu Girl Riesling har blitt svært populær på det norske markedet med årene. Og denne kvelden blir du kjent med enda flere viner i den samme herlig upretensiøse stilen.

Den nå avdøde Robert Mondavi er også en legende innen vinverdenen. Han var mannen som revolusjonerte vinproduksjonen i California, og satte Napa Valley på kartet. Robert Mondavi Winery i dag har fokus på å lage viner av høy kvalitet, uten at prisen skal være et hinder for at publikum skal kunne nyte det.

  Foto: haveseen

Det er Jani Mälkki fra Constellation som skal ta oss gjennom denne kvelden. Han har med seg 12 viner som du får smake, som Charles Smith's klassikere Kung Fu Girl, Chateau Smith og Band of Roses som til nå ikke har vært tilgjengelig i Norge. I tillegg blir det mulighet til å smake to viner fra Robert Mondavi som heller ikke har vært mulig å få smake i Norge før. Dette er en Chardonnay og en Cabernet Sauvignon som har ligget på bourbonfat.

Det er duket for en litt annerledes amerikansk vinopplevelse denne kvelden på Sentralen. Som du altså bør få med deg.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Endringer kan forekomme.

Kommende kurs

Til toppen