Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 19. oktober

Smak 7 elegante viner fra England, deriblant en svært eksklusiv musserende fra 2010

Smak 7 elegante viner fra England, deriblant en svært eksklusiv musserende fra 2010

England er det aller heteste på vinfronten for tiden.  Denne kvelden blir det både lekre bobler og stille viner av den røde og hvite typen i glasset, når en av Kents toppprodusenter viser frem hele sin portefølje med mer på Sentralen i Oslo.
11 Mai 2020 - 19:01

Gusbourne Estate er en av de nyere produsentene i England, men har på kort tid etablert et sterkt renommé på markedet. Det er spesielt Gusbournes unike terroir kombinert med utmerket vinifikasjon som trekkes frem som grunnlaget for Gusbournes suksess. Denne kvelden får du selv smake hele deres portefølje av kvalitetsviner. Vi kan by på både hvit, rødt og dessuten musserende i flere årganger. Det blir virkelig mye å glede seg til.  

Den originale Gusbourne Estate i Appledore, Kent kan dateres tilbake til 1410. I 2004 tok Andrew Weeber over eiendommen med en klar visjon og et eneste mål: å lage den beste engelske musserende vinen med kvalitet som kan måles mot de beste musserende viner fra resten av verden. Seksten år senere er Gusbourne på god vei til å nå sitt mål.

Idylliske vinmaker hos Gousbourne Estate. Foto: Charlie Clift

Beliggende i Kent er Gusbourne den vinprodusenten som ligger lengst øst i Sør-England. Her har Gusbourne 60 hektar, mens produsenten også har plantet 30 hektar i West-Sussex. Det er plantet 60 prosent chardonnay, 30 prosent pinot noir og 10 prosent pinot meuiner. Jordsmonnet i Kent er underliggende kalk med leire og sand over, mens i West-Sussex er det kalk og flint. Blandingene av disse to jordsmonnene tilfører en ekstra dimensjon i Gusbournes flotte viner, og trekkes ofte frem som grunnlaget for deres suksess.

Britene puster franskmennene i nakken når det kommer til raffinement i boblene

Hagefest i vinmarkene til Gusbourne Foto: Charlie Clift

De første vinplantene ble plantet i 2004, og i 2010 debuterte Gusbourne med sine første viner - Gusbourne Brut Reserve 2006 og Gusbourne Blanc de Blancs 2006, som mottok strålende kritikker.  Denne kvelden vil du få smake både Brut Reserve 2015, Blanc de Blancs 2014 og 2016, samt den svært eksklusive toppvinen Gusbourne Brut Reserve Late Disgorge 2010. Sistnevnte har ligget hele 90 måneder, altså 7 og et halvt år, på bunnfallet og byr på en kompleksitet og eleganse du kan se lenge etter. 

Les hva Apèritif mener om Gusbournes viner

Gusbourne har raskt opparbeidet seg et rykte som en produsent av viner med ypperlig kvalitet og får stadig strålende kritikker av vinindustriens mest krevende kritikere. Denne kvelden får du selv muligheten til å bedømme i det du smaker deg igjennom Gusbournes imponerende portefølje.

Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs og arrangementer. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Det er derfor er viktig at gjester som vil sitte sammen gjenomfører en samlet bestilling.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her