Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 15. november i Oslo

Smak eksklusive viner fra Barolo og Barbaresco

Smak eksklusive viner fra Barolo og Barbaresco

Maurizio fra Giacosa Fratelli har med seg flere av sine toppviner denne kvelden, en unik mulighet til å smake ulike Baroloer i forskjellige årganger.
08 August 2022 - 09:04

Noen av verdens flotteste og mest ettertraktede viner kommer fra det klassiske området Piemonte, nordvest i Italia. Innen Piemonte er Barolo og Barbaresco de to kanskje mest berømte vinområdene, og denne kvelden får du selv oppleve Piemontes eleganse og raffinement gjennom denne smakingen av hele 9 toppviner.

Fantastiske vinmarker i Piemonte Foto: Giacosa Fratelli


Familien Giacosa har lange røtter i Piemonte og flyttet ved slutten av 1800-tallet fra Costiglioled’Asti til Neive i Barbaresco. På 1990-tallet begynte de å kjøpe opp parseller i berømte vinmarker som Bussia og Mandorlo og senere i Basarin som ligger i Neive, etterhvert har de ervervet seg ca. 50 hektar med vinmarker.

I dag er det en ny generasjon av Giacosa-familien, med fetterne Maurizio og Paolo Giacosa, som fører tradisjonene til vinhuset videre. Drømmen om å lage vin fra barndommens åser i Langhe er i dag blitt til en visjon med et grønt fokus. Vinmarksarbeidet er bærekraftig, basert på fornybare ressurser og med minst mulig påvirkning på naturen. I kjelleren kombineres en dyp forståelse av tradisjonen med moderne og innovativ teknologi.

Hele familien er med på innhøsting Foto: Giacosa Fratelli


Det er selveste Maurizio Giacosa som kommer til Oslo denne tirsdagskvelden i
november. Med seg har han et bredt utvalg av viner som til sammen vil gi deg en god forståelse for hva Piemonte smaker. Han lærer deg om forskjellene mellom vinstilene og områdets vinhistorie, og hva som gjør at vinene herfra holder en så høy kvalitet år etter år.

NB: Det er fri plassering, så hvis dere en en gruppe som vil sitte sammen, lønner det seg å komme tidlig, men tidligst 20 minutter før start.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Vinliste Fratelli.jpg [57.90 KB]
Kveldens vinliste, endringer kan forekomme





Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her