Smak Grand Cru Chablis fra 2005

Vær blant de første i verden til å smake Grand Cru-vinene fra den fantastiske 2005-årgangen i Chablis.
Redaksjonen
27 Februar 2007 - 12:31

Union des Grands Crus de Chablis består av de 13 produsentene med Grand Cru-vinmarker i dette berømte området.
 
Årlig presenteres den siste årgangen for et eksklusivt publikum gjennom kun tre smakinger på verdensbasis. I år er det den vidunderlige 2005-årgangen som lanseres og de tre smakingene avholdes i London, Bordeaux og Oslo!
 
Historisk smaking
For første gang i historien er alle de tretten produsentene samlet til et arrangement her i Norge. Denne kvelden vil du være blant de første i verden som får anledning til å smake deres fantastiske viner fra 2005.
 
Norge er spesielt utvalgt som et kjerneområde for Chablis-produsentene, ikke minst på grunn av vår store forkjærlighet for området, og vår forståelse for jordsmonnets påvirkning på vinene og for Chablis i sin helhet.
 
Verdenskjent
Vi vil også få besøk av flere av de fremste personlighetene fra dette spennende området - til nå er følgende bekreftet:
 
• Romain Bouchard fra Domaine Bouchard
• Hervé Tucki fra La Chablisienne
Didier Seguier fra William Févre
Michel Laroche fra Domaine Laroche
• Francois Servin fra Domaine Servin
• Vincent Tremblay fra Domaine Gerard Tremblay
 
I tillegg stiller følgende produsenter:
 
Collet Jean & Fils - Joseph Drouhin - Chateau Longdepaquit - La Moutonne - Louis Moreau - Domaine Simonnet-Febvre - Château de Viviers
 
Eksklusiv invitasjon
Gå ikke glipp av dette historiske arrangementet med det beste av hva Chablis kan fremvise.
 
For å gi deg en optimal opplevelse av de fantastiske vinene, benytter vi oss av vinglass fra Riedel, spesialdesignet nettopp for viner fra Chablis.
 

Arrangementet mandag 5. mars forløper seg slik:
 
kl 14.00 - 17.00 åpent for journalister og HORECA.
 
kl 17.00 - 19.00 åpent for Vinmonopolet.
 
kl.19.00 - 21.00 åpent for vinklubber og konsumenter.
 
Sted: Gamle Logen, Store Sal, Grev Wedels plass 2. 0151 Oslo
 
 

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her