Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 30. august i Oslo

Smak herlig californisk pinot noir og chardonnay fra en ikonisk vinmaker
Foto: (2007, AR Felde; adam@naturallightimages.net)

Smak herlig californisk pinot noir og chardonnay fra en ikonisk vinmaker

Nylig avdøde, men helt fram til siste stund, frittalende Jim Clendenen laget ikoniske viner som lever videre. Denne kvelden får du smake 8 av hans vidunderlige viner.
25 Juni 2021 - 07:30
Den ikoniske vinmakeren, nå avdøde, Jim Clendenen,
mannnen bak Au Bon Climat.

Jim Clendenen ble født i Akron, Ohio til det han selv beskriver som gastronomisk fattige foreldre under den kulinariske mørkealderen på det amerikanske 1950-tallet. Han studerte oprinnelig juss ved University of California, men en reise til Franrike under studietiden i 1974 fikk han til å oppdage at det fantes et liv utenfor taco og juss.  

Etter et måneds opphold i både Bourgogne og Champagne, ble han overbevist om å satse på en karriere innenfor vin i stedet for å fortsette jusstudiet.

Karrieren startet i 1978, da Jim var assisterende vinprodusent ved Zaca Mesa Winery i tre årganger, en verdsatt treningsopplevelse, før han i 1981 gikk videre til å lede hele tre innhøstinger i løpet av et år i Australia og Frankrike.  Året etter bestemte Clendenen sammen med Adam Tolmach å starte sitt eget vineri med druetyper fra Burgund på en gammel melkegård i Los Alamos. Vingården fikk navnet Au Bon Climat som betyr en «godt eksponert vinmark».  Adam forlot skipet i 1990 for å fortsette for egen innsats og etterlot Jim solo ved roret. Dessverre gikk Jim bort 16. mai, 68 år gammel. Familien og de mange ansatte forsikrer at Au Bon Climat vil fortsette i samme ånd som Jim forlot det.

  

Au Bon Climat høster druer fra flere av de beste vinmarkene i Santa Barbra. Disse inkluderer Clendenens egen Le Bon Climat, så vel som  legendariske Bien Nacido Vineyard, Sanford & Benedict Vineyard i Sta. Rita Hills, Los Alamos Vineyard og San Luis Obispo County's Talley Vineyard.

Au Bon Climat er en av de fremste eksponentene for en kjøligere og mer elegant "burgundsk" vinstil, i California. Med hovedfokus på nettopp Burgund-druene pinot noir og chardonnay, lager de i tillegg små partier av distinkte viner laget av andre druer, deriblant deres kritikerroste nebbiolo.

Les hva Apèritif mener om vinene til Au Bon Climat her

Det blir med mye å glede seg over i glasset  denne kvelden! 


Vinliste_30.08.2021.jpg [49.89 KB]
                                   Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme.

Husk at du som abonnent får rabatt på denne smakingen. Du blir abonnent her.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs og arrangementer. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Det er derfor er viktig at gjester som vil sitte sammen gjenomfører en samlet bestilling.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er en grunn til at Club Sandwich er manges favoittsmørbrød
Dagens rett

Det er en grunn til at Club Sandwich er manges favoittsmørbrød

En rask kyllingblings er perfekt middag en travel mandag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Serverer du østers på denne måten, vil alle smake
Dagens rett

Serverer du østers på denne måten, vil alle smake

Østers er ofte et spørsmål om å like eller ikke like. Men de er ikke like utilnærmelig når de serveres i en god saus enten gratinert i skallene eller sammen med asparges.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag denne nydelige retten med kylling og morkler i en kremet saus
Dagens rett

Lag denne nydelige retten med kylling og morkler i en kremet saus

Dette er fast kost på et hvert besøk i det populære vinområdet Jura, men også lett å lykkes med hjemme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Navnet på drinken indikerer very-British-stiff-upper-lip, men smaken er fyldig og sjenerøs
Ukens drink

Navnet på drinken indikerer very-British-stiff-upper-lip, men smaken er fyldig og sjenerøs

For her får den klassiske miksen av gin, sitron og soda følge av kirsebærbrennevin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er en grunn til at Club Sandwich er manges favoittsmørbrød
Dagens rett

Det er en grunn til at Club Sandwich er manges favoittsmørbrød

En rask kyllingblings er perfekt middag en travel mandag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Serverer du østers på denne måten, vil alle smake
Dagens rett

Serverer du østers på denne måten, vil alle smake

Østers er ofte et spørsmål om å like eller ikke like. Men de er ikke like utilnærmelig når de serveres i en god saus enten gratinert i skallene eller sammen med asparges.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre
Dagens rett

Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre

For den er i god Midtøsten-tradisjon veldig aromatisk med mye krydder, men ikke sterk i vanlig forstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet
Dagens rett

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet

Selv om du til tider kanskje har knapt med tid til matlaging, har du alltid tid til denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En smakfull aften med 5 snacksretter til 5 viner - kun 899 kroner!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 18. april

En smakfull aften med 5 snacksretter til 5 viner - kun 899 kroner!

Bli med når ASIA Aker Brygge serverer 5 delikate snacksretter, nøye sammensatt for å komplementere fem spennende viner fra vinprodusenten, Toni Hartl.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag denne nydelige retten med kylling og morkler i en kremet saus
Dagens rett

Lag denne nydelige retten med kylling og morkler i en kremet saus

Dette er fast kost på et hvert besøk i det populære vinområdet Jura, men også lett å lykkes med hjemme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her