Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 30. august i Oslo

Smak herlig californisk pinot noir og chardonnay fra en ikonisk vinmaker
Foto: (2007, AR Felde; adam@naturallightimages.net)

Smak herlig californisk pinot noir og chardonnay fra en ikonisk vinmaker

Nylig avdøde, men helt fram til siste stund, frittalende Jim Clendenen laget ikoniske viner som lever videre. Denne kvelden får du smake 8 av hans vidunderlige viner.
25 Juni 2021 - 07:30
Den ikoniske vinmakeren, nå avdøde, Jim Clendenen,
mannnen bak Au Bon Climat.

Jim Clendenen ble født i Akron, Ohio til det han selv beskriver som gastronomisk fattige foreldre under den kulinariske mørkealderen på det amerikanske 1950-tallet. Han studerte oprinnelig juss ved University of California, men en reise til Franrike under studietiden i 1974 fikk han til å oppdage at det fantes et liv utenfor taco og juss.  

Etter et måneds opphold i både Bourgogne og Champagne, ble han overbevist om å satse på en karriere innenfor vin i stedet for å fortsette jusstudiet.

Karrieren startet i 1978, da Jim var assisterende vinprodusent ved Zaca Mesa Winery i tre årganger, en verdsatt treningsopplevelse, før han i 1981 gikk videre til å lede hele tre innhøstinger i løpet av et år i Australia og Frankrike.  Året etter bestemte Clendenen sammen med Adam Tolmach å starte sitt eget vineri med druetyper fra Burgund på en gammel melkegård i Los Alamos. Vingården fikk navnet Au Bon Climat som betyr en «godt eksponert vinmark».  Adam forlot skipet i 1990 for å fortsette for egen innsats og etterlot Jim solo ved roret. Dessverre gikk Jim bort 16. mai, 68 år gammel. Familien og de mange ansatte forsikrer at Au Bon Climat vil fortsette i samme ånd som Jim forlot det.

  

Au Bon Climat høster druer fra flere av de beste vinmarkene i Santa Barbra. Disse inkluderer Clendenens egen Le Bon Climat, så vel som  legendariske Bien Nacido Vineyard, Sanford & Benedict Vineyard i Sta. Rita Hills, Los Alamos Vineyard og San Luis Obispo County's Talley Vineyard.

Au Bon Climat er en av de fremste eksponentene for en kjøligere og mer elegant "burgundsk" vinstil, i California. Med hovedfokus på nettopp Burgund-druene pinot noir og chardonnay, lager de i tillegg små partier av distinkte viner laget av andre druer, deriblant deres kritikerroste nebbiolo.

Les hva Apèritif mener om vinene til Au Bon Climat her

Det blir med mye å glede seg over i glasset  denne kvelden! 


Vinliste_30.08.2021.jpg [49.89 KB]
                                   Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme.

Husk at du som abonnent får rabatt på denne smakingen. Du blir abonnent her.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs og arrangementer. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Det er derfor er viktig at gjester som vil sitte sammen gjenomfører en samlet bestilling.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet
Ukens drink

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet

Gin er mer populært enn noensinne. Her får den ekstra smak av safran, og blandet med andre smaksforsterkere blir dette en drink du husker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en skikkelig Lucia-fest
Julemat
Oppskrift lussekatt

Lag en skikkelig Lucia-fest

Her er historien om Santa Lucia og oppskriftene på lussekatter og tilhørende drikke, og et utvalg andre safransmakende søtsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får blåskjellene Lucia-skrud
Dagens rett
Blåskjell i safransaus

Slik får blåskjellene Lucia-skrud

Det er lov å kose seg litt ekstra når det er Lucia-dag, og du vil bli overrasket over hvor godt blåskjell og safran hører sammen,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her