Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 30. august i Oslo

Smak herlig californisk pinot noir og chardonnay fra en ikonisk vinmaker
Foto: (2007, AR Felde; adam@naturallightimages.net)

Smak herlig californisk pinot noir og chardonnay fra en ikonisk vinmaker

Nylig avdøde, men helt fram til siste stund, frittalende Jim Clendenen laget ikoniske viner som lever videre. Denne kvelden får du smake 8 av hans vidunderlige viner.
25 Juni 2021 - 07:30
Den ikoniske vinmakeren, nå avdøde, Jim Clendenen,
mannnen bak Au Bon Climat.

Jim Clendenen ble født i Akron, Ohio til det han selv beskriver som gastronomisk fattige foreldre under den kulinariske mørkealderen på det amerikanske 1950-tallet. Han studerte oprinnelig juss ved University of California, men en reise til Franrike under studietiden i 1974 fikk han til å oppdage at det fantes et liv utenfor taco og juss.  

Etter et måneds opphold i både Bourgogne og Champagne, ble han overbevist om å satse på en karriere innenfor vin i stedet for å fortsette jusstudiet.

Karrieren startet i 1978, da Jim var assisterende vinprodusent ved Zaca Mesa Winery i tre årganger, en verdsatt treningsopplevelse, før han i 1981 gikk videre til å lede hele tre innhøstinger i løpet av et år i Australia og Frankrike.  Året etter bestemte Clendenen sammen med Adam Tolmach å starte sitt eget vineri med druetyper fra Burgund på en gammel melkegård i Los Alamos. Vingården fikk navnet Au Bon Climat som betyr en «godt eksponert vinmark».  Adam forlot skipet i 1990 for å fortsette for egen innsats og etterlot Jim solo ved roret. Dessverre gikk Jim bort 16. mai, 68 år gammel. Familien og de mange ansatte forsikrer at Au Bon Climat vil fortsette i samme ånd som Jim forlot det.

  

Au Bon Climat høster druer fra flere av de beste vinmarkene i Santa Barbra. Disse inkluderer Clendenens egen Le Bon Climat, så vel som  legendariske Bien Nacido Vineyard, Sanford & Benedict Vineyard i Sta. Rita Hills, Los Alamos Vineyard og San Luis Obispo County's Talley Vineyard.

Au Bon Climat er en av de fremste eksponentene for en kjøligere og mer elegant "burgundsk" vinstil, i California. Med hovedfokus på nettopp Burgund-druene pinot noir og chardonnay, lager de i tillegg små partier av distinkte viner laget av andre druer, deriblant deres kritikerroste nebbiolo.

Les hva Apèritif mener om vinene til Au Bon Climat her

Det blir med mye å glede seg over i glasset  denne kvelden! 


Vinliste_30.08.2021.jpg [49.89 KB]
                                   Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme.

Husk at du som abonnent får rabatt på denne smakingen. Du blir abonnent her.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs og arrangementer. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Det er derfor er viktig at gjester som vil sitte sammen gjenomfører en samlet bestilling.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her