Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 30. mai

Smak og sammenlign en rekke spennende årganger fra Chianti Classico

Smak og sammenlign en rekke spennende årganger fra Chianti Classico

Denne kvelden får du smake 10 forskjellige årganger av klassikeren Fontalloro fra Felsina, helt tilbake til 1990.
22 Mars 2023 - 11:42

Vinhuset Fèlsina tar med seg smaken av Toscana til Oslo og lar deg få mulighet til å smake på ti spennende årganger av Fèlsina Fontalloro. Fèlsina blir ofte kalt pionerene av sangiovese, og har siden 1966 produsert en rekke lekre chiantier. På denne vinsmakingen tar eieren av Fèlsina, Giovanni Poggiali, med seg årganger av Fontalloro som er alt fra fem til tretti år gamle. Denne vinsmakingen vil du ikke gå glipp av.

Giovanni Poggiali i vineriet Foto: Fèlsina


Druene som brukes i Fontalloro kommer fra vinmarkene som ligger på grensen mellom Chianti Classico og Chianti Colli Senesi, og vinene har derfor et preg av ulike typer jordsmonn, noe som gjør de helt unike. Det er svært få Chianti Classico-produsenter som klarer å finne den balansen mellom elegante, men likevel intense viner slik som vi finner hos Fèlsina, og dette har blitt belønnet med en rekke utmerkelser.

Les mer om hva Apéritif mener om vinene her

Fèlsina ligger i landsbyen Castelnuovo Berardenga rett utenfor Siena. I 1966 var det ingen enkel tid for italienske vinmakere. Mange fattige vinbønder måtte selge eller gå fra eiendommene sine etter flere uår. Likevel tok Domenico Poggiali Fèlsina steget og kjøpte et vinhus med en plan om å investere fullt og helt i vinenes kvalitet og i et kunnskapsrikt, ungt team. Over årene har denne satsningen vist å lønne seg, og i dag eier Fèlsina mer enn 95 hektar vinmarker der de produserer viner som representerer det ypperste av kjernen i Toskansk vinkultur.

Utsikt over vinmarkene fra vingården Foto: Fèlsina




På 1970-tallet kom Guiseppe Mazzocolin inn i bedriften, og med sin dype respekt for det beste av toskansk og italiensk kultur banet han veien inn i det internasjonale markedet. Helt siden han introduserte sine berømte cuvéer Fontalloro og Rancia i 1983, har Fèlsina stått som et strålende eksempel på hvordan riktig Sangiovese og Chianti skal smake.

Meld deg på og lær mer om hva som skiller Chianti Classico fra andre vinområder, få et historisk innblikk og ikke minst sammenlign de deilige årgangene. Vel møtt!

A5 - 2 (5).jpg [60.97 KB]
Kveldens vinliste

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her