Det er ikke denne mengden som vil bli skjenket på smakingen.

Vinsmaking i Oslo og Trondheim

Det er ikke denne mengden som vil bli skjenket på smakingen. (Fabio Burrelli)

Smak rødt, hvitt og musserende fra England - flere av disse vinene har aldri vært tilgjengelig i Norge

England har på kort tid gjort seg sterkt bemerket som et land som produserer kvalitetsviner. Denne kvelden får du teste både røde, hvite og musserende viner fra en meget spennende produsent.

Hush Heath Estate holder til i Kent som ligger helt sør i England, og dette er en av nøklene til at vinene de produserer er så velsmakende. Denne delen av landet deler nemlig samme jordsmonn som man finner i berømte Champagne. Derfor trives druer som chardonnay, pinot noir og pinot menuier. De produserer både musserende og stille viner, og er i dag like kjent for begge stiler. Mange mener at de produserer Englands beste rødvin. 

 

Men det er ikke bare godt jordsmonn som skal til for å produsere kvalitetsviner, og det vet far og sønn Fergus og Owen Elias som begge jobber som vinmakere for Hush Heath Estate. Far Owen har laget engelsk vin i over 25 år, og hans sønn Fergus ble sjefsvinmaker i 2019 etter å ha jobbet på vinhuset i over 10 år. 

De siste årene har vinhuset markert seg som et av Englands beste vinhus, og grunnen til det får du oppleve denne kvelden. Du får smake deres Leslies Reserve Brut som er svært populær her til lands, i tillegg til flere boblende godbiter som Victoria Ash Blanc de Blancs. Denne er laget av husets tredje vinmaker Victoria Ash, som har en  forkjærlighet for chardonnay. 

Vi har også lovet rødt i glasset, og av dette får du smake Luke's Pinot Noir 2018. Denne er laget av druer fra klonede vinstokker fra Burgund, og derfor på mange måter minne om vinene fra det området. I tillegg blir det en helt unik rødvin laget av 100 prosent pinot menuier, champagnedruenes stille lillebror, som nå opplever en økt interesse. 

I det hvite sjiktet blir det blant annet en meget spennende hvitvin kalt The Septered Isle, som består av intet mindre en sju forskjellige druer. Her finner du alt fra kjente druer som chardonnay, til mindre kjente druer som petit meslier og arbanne. 

Tre av kvelden viner kommer fra en spesiell serie kalt The Winemaker Edition; hvor hver av de tre vinmakerne lager sin egne unike cuvee. Bla ned for å se komplett vinliste. 

 

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs har blitt gjennomført tidligere. Alle gjester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Kommende kurs

Til toppen