Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo og Trondheim

Smak rødt, hvitt og musserende fra England - flere av disse vinene har aldri vært tilgjengelig i Norge
Foto: (Fabio Burrelli)

Smak rødt, hvitt og musserende fra England - flere av disse vinene har aldri vært tilgjengelig i Norge

England har på kort tid gjort seg sterkt bemerket som et land som produserer kvalitetsviner. Denne kvelden får du teste både røde, hvite og musserende viner fra en meget spennende produsent.
Julie Helene Amundsen
27 Februar 2020 - 16:10

Hush Heath Estate holder til i Kent som ligger helt sør i England, og dette er en av nøklene til at vinene de produserer er så velsmakende. Denne delen av landet deler nemlig samme jordsmonn som man finner i berømte Champagne. Derfor trives druer som chardonnay, pinot noir og pinot menuier. De produserer både musserende og stille viner, og er i dag like kjent for begge stiler. Mange mener at de produserer Englands beste rødvin. 

 

Men det er ikke bare godt jordsmonn som skal til for å produsere kvalitetsviner, og det vet far og sønn Fergus og Owen Elias som begge jobber som vinmakere for Hush Heath Estate. Far Owen har laget engelsk vin i over 25 år, og hans sønn Fergus ble sjefsvinmaker i 2019 etter å ha jobbet på vinhuset i over 10 år. 

De siste årene har vinhuset markert seg som et av Englands beste vinhus, og grunnen til det får du oppleve denne kvelden. Du får smake deres Leslies Reserve Brut som er svært populær her til lands, i tillegg til flere boblende godbiter som Victoria Ash Blanc de Blancs. Denne er laget av husets tredje vinmaker Victoria Ash, som har en  forkjærlighet for chardonnay. 

Vi har også lovet rødt i glasset, og av dette får du smake Luke's Pinot Noir 2018. Denne er laget av druer fra klonede vinstokker fra Burgund, og derfor på mange måter minne om vinene fra det området. I tillegg blir det en helt unik rødvin laget av 100 prosent pinot menuier, champagnedruenes stille lillebror, som nå opplever en økt interesse. 

I det hvite sjiktet blir det blant annet en meget spennende hvitvin kalt The Septered Isle, som består av intet mindre en sju forskjellige druer. Her finner du alt fra kjente druer som chardonnay, til mindre kjente druer som petit meslier og arbanne. 

Tre av kvelden viner kommer fra en spesiell serie kalt The Winemaker Edition; hvor hver av de tre vinmakerne lager sin egne unike cuvee. Bla ned for å se komplett vinliste. 

 

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs har blitt gjennomført tidligere. Alle gjester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner
Dagens rett

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner

Den er så tradisjonsrik at ingen vet når den første gang ble laget, men at den har vært et viktig element i Middelhavskosten i hundrevis av år er hevet over enhver tvil.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå sendes burgundvin over havet på seilskip

Albert Bichot er første produsent til å sende et lass med vin over Atlanteren med det første moderne seilfraktskipet for denne type gods.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

To gull til Bringebærlandet og Aga - og Soli ble Norges beste eplemost for tredje gang

I konkurransen Norges beste drikke, ble fruktvinprodusenten i Ås og sidermakeren fra Hardanger de som fikk flest toppskår.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her