Smak seks årganger av en av Toscanas ikoniske viner med Master of Wine Mai Tjemsland
Foto: (Fèlsina)
Vinsmaking i Oslo

Smak seks årganger av en av Toscanas ikoniske viner med Master of Wine Mai Tjemsland

Nyt 9 fantastiske viner fra et av Italias mest ikoniske vinhus. Dette er en unik sjanse for deg som liker viner fra Chianti Classico.
10 Desember 2025 - 09:48

Den 02. februar har du mulighet til å bli med på en sjelden og allsidig vinsmaking. Vi serverer både musserende, hvitvin, rødvinen Fèlsina Berardenga og ikke minst seks spennende årganger av Fèlsina Rancia. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om denne spennende vinprodusenten.

Master of Wine, Mai Tjemsland leder deg gjennom smakingen. Foto: Fondberg

I den sørøstlige delen av Chianti Classico ligger Fattoria di Fèlsina. Fèlsina forener historisk tyngde med en moderne innsikt og forståelse, og står i dag som en av Sangioveses fremste forkjempere. Helt siden Fèlsina introduserte sine berømte cuvéer Fontalloro og Rancia i 1983, har de stått som et strålende eksempel på hvordan riktig sangiovese og Chianti skal smake. Den balansen mellom elegante og likevel intense viner som vi finner hos Fèlsina, er det bare svært få Chianti Classico-produsenter som klarer å oppnå. Rancia er i dag en av de mest berømte enkeltvinmarkene i Chianti Classico hvor vinmarken er et av Chianti Classicos høyestliggende og mest særpregede terroir. 

Sammenlign 6 årganger av Fèlsina Rancia + 3 ekstra viner! Foto: Fèlsina

 

Kopi av Felsina (400 x 400 px).png [42.40 KB]
Endringer kan forekomme

Midt i hjertet av Oslo, i flotte omgivelser på Karl Johans gate, ligger Handelen Hus. Et historisk sted hvor fortidens visjoner møter nåtidens behov. I det som en gang var hjemmet til forretningsmannen, Thorvald Meyer. Det var i disse elegante rommene Meyer bodde med utsyn over hovedstadens pulserende byliv. I dag bærer lokalene fortsatt preg av hans sans for kvalitet, originale detaljer og atmosfære med historisk sys. Les mer om Handelens Hus her

Foto: Handelens Hus

Gå ikke glipp av denne vinsmakingen hvor du får hele 9 viner i glasset og en førsteklasses lærer som guider deg gjennom kvelden!

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her