Smakebit på kremen

Ukens vin er en solid smakebit på hva en av Italias fremste produsenter kan prestere. Denne sjarmerende rødvinen er dessuten et meget godt kjøp som de aller fleste bør kunne unne seg. En utmerket matvin som gjerne vil ha saftig kjøtt å bryne seg på.

Poggio Alla Badiola 2001 (37620) er en ren sangiovesebasert vin signert familien Mazzei som helt siden 1453 har holdt til på Castello di Fonterutoli. Og som er synonymt med et av Italias mest feirete vinhus de siste årene. Mazzei'ene som i dag ledes av far Lapo Mazzei, en av Toscanas mektigste menn, og medansvarlig for Chianti Classico-områdets revitalisering og statusløft. Med seg har han sønnene Francesco og Filippo som har bidratt til å styrke Fonterutolis posisjon i markedet. Mazzei'ene er mer forretningsmenn enn vinbønder, og det er derfor ønologen Carlo Ferrini som regnes som verdens ledende sangioveseekspert. Med andre ord et team som er sterkt og mektig nok til å skape viner i den absolutte verdenstopp.

Ukens vin er husets enkleste hvilket er en god pekepinn på hvilken kvalitetsprofil Mazzei'ene har. Denne fyldige vinen med de tiltalende mørke bær og kirsebæraromaene som bare har fått et såkalt kyss av fat har gode syrer og tanniner. Selv om dette er en vin som primært skal nytes mens den er ung og sjarmerende, og mens vi venter på at husets store viner skal blir drikkeklare, har den nok kraft til å egne seg til lagring et par-tre år. 1999 er nok en vellykket årgang for Chianti Classico-området hvor Mazzei har sine eiendommer.

Druene til Poggio alla Badiola plukkes for hånd i høyt beliggende (450 m.o.h.) vinmarker i Badiola og Fonterutoli. Her er det både nok sol og varme på dagtid samt nok avkjøling om nettene til å oppnå perfekte druer.

Husets supervin, Siepi, som har høstet tre glass i Gambero Rossos Vini d'Italia hvert år siden 1993-versjonen, er laget av like mye merlot som sangiovese som dyrkes i vinmarken med samme navn. Denne vinen er kun tilgjengelig for restaurantbransjen. Den supre 98-utgaven koster kroner 313,10 og er verdt hver krone.

Det er ikke minst også de klassiske vinene Castello di Fonterutoli Chianti Classico Riserva 2000 (37619) og den "vanlige" Fonterutoli Chianti Classico 2000/2001 (40312) .

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på
tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr
Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er Kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen