Smaking av viner fra Jadot

Vil du bli bedre kjent med Burgunds ledende produsent? Nå har du mulighet å smake et bredt utvalg av viner fra Maison Louis Jadot. Den 13. mai kommer eksportsjefen Nicolas Dewe til Oslo for å presentere noen av de mest spennende viner fra Jadot.
Redaksjonen
06 Mai 2002 - 02:00

Dette er en god anledning til å smake spennende viner fra en av Burgunds spennende produsenter, og vi inviterer dere derfor til en smaking den 13. mai 2002 kl.14.00 på Restaurant Azur, Solli plass, Oslo. Det er begrenset antall plasser på denne smakingen så meld deg på i dag!

Maison Louis Jadot i Beaune er en av Burgunds mest kjent produsenter og største eierne. Maison Jadot ble grunnlagt i 1859 og ledet av Jadotfamilien frem til Louis Auguste Jadot døde i 1962. Perfeksjonist Andre Gagnet overtok styringen av firmaet og har ført familiebedriften videre mot nye høyder.

Like før høsten 1997 åpnet Jadot et nytt "state of the art" vinifikasjonssenter, som gir muligheter for skånsom behandling av druene og størst mulig fleksibilitet. En av de viktigste nøkkelpersoner hos Jadot er vinmakeren Jacques Latdiere. Han vil ha minimal intervensjon, gjæring foregår under høye temperaturer (35-40 grader), og er druene i riktig tilstand, så macererer han dem i opp til én måned. De store årgangene får mellom 15 og 20 prosent ny eik - mindre gode år får opp til 50 prosent.

Jadot har en husstil - vinene er lagringsdyktige og konsentrerte.

Maison Louis Jadot har fått mye god omtale i internasjonal presse:

"This is an extraordinary house where quality is the highest priority"
Robert M. Parker Jr - The Wine Advocate.

"Quality is remarkable, mind boggling even..."
Clive Coates, Master of Wine.

Et bredt utvalg av Jadots viner er tilgjengelige i Norge. I løpet av smakingen, ledet av Nicolas Dewe, får dere smake:

Rødvin:
w Bonnes Mares Grand Cru 1998 - kr 799,00
w Beaune 1.er Cru "Clos des Ursules" 1997 - kr 329,00
w Beaune 1.er Cru "Clos des Ursules" 1998 - kr 389,00
w Savigny Les Beaune 1.er Cru "La Dominode" - kr 269,00

Hvitvin:
w Chassagne- Montrachet 1er Cru "Morgeot" 1998 - kr 489,00
w Saint Aubin 1.er Cru "Le Chamois" 1998 - kr 279,00
w Saint Aubin Blanc 1996 - kr 239,00

w Pluss et par nyheter som er ikke tilgjengelige i Norge.
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt
+
Tester

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt

Om du frykter høsten, er trøsten at det er veldig mye godt rødt som lanseres i september.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Himkok tenker nytt og lanserer cocktail- og designmeny

Designelementene skal sågar auksjoneres den 11. september når de nye cocktailene lanseres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til
Dagens rett

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til

Saftig kylling på en smaksrik salat er som skapt for å skape god stemning rundt bordet. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her