Smaksbærbombe fra taxfreen

Så mye solbær for hundre kroner finner du bare i taxfreehylla.

Caliterra Cabernet Sauvignon Tribute 2005 (86 p) finnes ikke på polet, men om den hadde gjort det, ville den kostet rundt 150 kroner. Det er derfor et pent avslag du får ved å ta den med deg fra taxfreen.

Cabernet-ekspert
For 99 kroner får du dessuten en solbærbombe av dimensjoner. En deilig munnfull med god sødme fra bær og sjokolade som balanseres av god syre og fine tanniner. En klassisk biffvin som alle vil like. Og som er langt bedre enn den noe enklere utgaven som finnes på polet.

Det er nemlig ikke all chilensk cabernet som er like vellykket, og det til tross for at det var denne druen chilensk vin "tok av med" i sin tid. Caliterra var opprinnelig en joint venture mellom to eksperter på å hente ut det beste fra cabernet sauvignon. På den ene siden Robert G. Mondavi fra cabernet-paradiset Napa i California, og på den andre Eduardo Chadwick som er sjef for Viña Errazuriz , kjent for viner med kjølig eleganse. I dag er det Chadwick alene som styrer Caliterra, etter å ha kjøpt ut Mondavi.

Napa-kopi
Navnet betyr fortsatt det samme, cali for calidad (kvalitet) og terra for jord. Og Tribute-vinene  lages av vingårdens beste druer. Caliterra ligger i Colchagua som kjennetegnes av bedre ventilasjon enn øvrige deler av Central Valley. Årsaken er at fjellrekken som "beskytter" Chiles indre fra Stillehavsklimaet, er lavere her. Derfor har området fått klengenavnet "det neste Napa". Jordmonnet er variert med mye leirholdig avleiringsjord, men nærmest Andes-fjellene er jordsmonnet vulkansk, takket være den 4.280 meter høye vulkanen Tinguiririca.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen