Smaksbombe fra taxfree'n

Denne argentinske rødvinen er 35 kroner billigere på flyplassen.

Terrazas Reserva Malbec 2011 (44450) koster 125 kroner i taxfreebutikken. Det er 35 kroner mindre enn på polet. Men det er ikke først og fremst på grunn av besparelsen at den er verd å plukke med seg. Den er nemlig en riktig så deilig rødvin med masse skogsbærpreg, god fylde, fin bløthet, men nok tanniner til å kunne følge enhver biff. Og gjerne fra grillen.

Begynte med bobler
Denne vinen er et resultat av et halvt århundres eksperimentering med ulike jordsmonn og klimaer i Mendoza , som er Argentinas viktigste vinområde. Allerede på slutten av 1950-tallet etablerte det ikke ukjente champagnehuset Moët & Chandon seg i Argentina. Dets toppsjef Robert Jean de Vogue hadde besøkt landet noen år tidligere og så et betydelig potensial for musserende vin. På det tidspunktet bøttet nemlig argentinerne nedpå 90 liter vin per capita, en stor del av det var hvitvin tilsatt soda.

Bodegas Chandon Argentina ble en realitet og den musserende vinen Valmont en suksess over hele Sør-Amerika.

Strålende frukt
Først i 1999 var Bodegas Chandon Argentina klar for vin uten bobler. Terrazas de los Andes oppstod gjennom overtakelsen av en hundre år gammel vingård i Luján de Cuyo som ligger på rundt 1000 m.o.h.

Nettopp høyden over havet er viktig for kvaliteten på druene. Avstanden til Atlanterhavet er så stor at det har ingen innflytelse på klimaet. Området er i prinsippet en ørken, men takket være et stort nettverk av mer enn hundre år gamle kanaler som leder vannet fra Andesfjellene, får vinmarkene nok fuktighet i tillegg til ekstremt mye sol. Ved mer enn 1000 meter er imidlertid forskjellen mellom dag- og nattemperatur størst mulig hvilket hindrer at druene blir kokte, men derimot byr på en strålende ren og intens frukt.

Flere kraftpakker
Vår vin er dessuten laget av druer fra 45 år gamle vinstokker, som bidrar ytterligere på intensitetsskalaen for smak.

Den høye kvaliteten som oppnås for malbec her, lokket Pierre Lurton på Ch. Cheval Blanc, et av de aller mest ettertraktete Bordeaux-slottene, til å gå inn i en joint venture med Terrazas de los Andes. Cheval des Andes heter vinen og henter sine druer fra en 76 år gammel vinmark i Vistalba. Denne kraftpakken er imidlertid ikke tilgjengelig verken på flyplassen eller i Norge.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen