Smaksrik aften med pintxos og toppviner fra Rioja og Rias Baixas
Winedinner 18. oktober i Oslo

Smaksrik aften med pintxos og toppviner fra Rioja og Rias Baixas

Den 18. oktober får du en unik sjanse til å omfavne den autentiske baskiske atmosfæren midt i hjertet av Oslo sentrum.
13 September 2023 - 10:00

Kokkene på Prensa Pinxtos disker opp med en rekke smaksbomber som pares med 5 eksklusiv hvite og røde viner fra Riojalegenden Marques de Murrieta og deres Rias Baixas-bodega Pazo de Barrantes. Opplev en symfoni av smaker som tar deg med på en reise gjennom den nordvestlige delen av Spanias bemerkelsesverdige vin- og matkultur.

Bli introdusert for Marqués de Murrieta, en pioner innenfor Riojas vinverden. De er spesielt kjent for å produsere tradisjonelle Rioja-viner med en historie som strekker seg helt tilbake til 1852. Vinprodusenten er en av de eldste og mest respekterte i Rioja. Marqués de Murrieta er spesielt kjent for å lage Gran Reserva-viner som gjennomgår lang aldringsprosess på eikefat og på flaske før de slippes på markedet. Vinene deres har en unik balanse mellom fruktighet, eikepåvirkning og kompleksitet som har gjort dem populære blant vinelskere og samlere.

Utforsk Pazo de Barrantes, en oase av smaker fra Rías Baixas i Galicia. Opprinnelsen til Pazo de Barrantes dateres tilbake til begynnelsen av det sekstende århundre, og siden da har det vært knyttet til Cebrián-Sagarriga-familien. Ved siden av bygningen står vingården, bygget i 1991, hvor de produsere viner som viser karakteren og personligheten til vingården de kommer fra. Vinprodusenten er spesielt kjent for å produsere viner laget av Albariño-druen. Albariño er en hvitvinsdrue som trives godt i det fuktige og maritime klimaet i Rías Baixas, og den produserer friske og aromatiske viner med karakteristiske sitrus- og steinfrukttoner.

Vakre høstfarger på vingården Foto: Marques de Murrieta

Opplev gleden av pintxos, Baskerlands svar på tapas. Disse småretter, bundet sammen med en pinne, har satt sitt preg på nordspanske smaksløker siden 1930-tallet. Prensa Pinxtos mål er å fange den enkle nytelsen gjennom retter inspirert av den kulinariske kreativiteten til moderne pintxos-barer. Kjøkkensjefen, Aitor Urquiza Villate, er oppvokst i Baskerland og har en ekte lidenskap for mat, hentet fra barndommens dager sammen med bestemoren på kjøkkenet. Du kan glede deg til autentiske smaker laget med kjærlighet.

Personen som skal guide oss gjennom kvelden er Export Manager, Gianluca Petruzzi. Gjennom Gianlucas kunnskap vil du oppdage hvordan Marqués de Murrieta har holdt tradisjonene i live gjennom generasjoner, og hvordan deres viner har vunnet hjerter over hele verden.

Sørg for å reservere din plass tidlig for denne eksklusive opplevelsen. Enten du er en ivrig vinentusiast eller bare elsker god mat og drikke, vil denne kvelden garantert forlate deg inspirert og mett.  

marques de murrieta.png [54.40 KB]

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Forsiden akkurat nå
Gi lammesteken en smak av Provence denne helgen
Dagens rett

Gi lammesteken en smak av Provence denne helgen

Høsten er tiden for de virkelig store hyggestundene rundt middagsbordet med lammestek som midtpunkt. Denne oppskriften er en klassiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bak fisken i ovnen og så får du appelsinsaus med på kjøpet
Dagens rett

Bak fisken i ovnen og så får du appelsinsaus med på kjøpet

Steinbit er en utmerket matfisk som i denne retten friskes opp med en sødmefylt appelsinsaus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Rimelig smak av storhet fra Montalcino
+
Ukens vin

Rimelig smak av storhet fra Montalcino

Det er en grunn til at Montalcino har en stor plass i vinelskeres hjerte. Her får du en rimelig smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kyllingfileten blir ekstra god når den pakkes inn på denne måten
Dagens rett

Kyllingfileten blir ekstra god når den pakkes inn på denne måten

Det gjør også at middagen kan spises med hånden, eller så kan retten være det av et større måltid. Restene går i matpakken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En unik vinsmaking med Stings viner fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 20. november

En unik vinsmaking med Stings viner fra Toscana

Sting komponerer ikke bare musikk, han skaper også vinmagi! Bli med på en uforglemmelig vinsmaking den 20. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik mikser du den originale margaritaen
Ukens drink

Slik mikser du den originale margaritaen

Margarita en av de aller mest kjente og myteomspunne drinkene. Om du lurer på hvorfor drinken har fått dette navnet, les videre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her