Matkurs og vinkurs

Winedinner 18. oktober i Oslo

Spanske toppviner parret med 7 pintxos-retter
Foto: (Prensa Pinxtos)

Spanske toppviner parret med 7 pintxos-retter

Den 18. oktober får du en unik sjanse til å omfavne den autentiske baskiske atmosfæren midt i hjertet av Oslo sentrum.
06 August 2023 - 09:00

Kokkene på Prensa Pintxos disker opp med en rekke smaksbomber som pares med 5 eksklusiv hvite og røde viner fra Riojalegenden Marques de Murrieta og deres Rias Baixas-bodega Pazo de Barrantes. Opplev en symfoni av smaker som tar deg med på en reise gjennom den nordvestlige delen av Spanias bemerkelsesverdige vin- og matkultur.

Bli introdusert for Marqués de Murrieta, en pioner innenfor Riojas vinverden. De er spesielt kjent for å produsere tradisjonelle Rioja-viner med en historie som strekker seg helt tilbake til 1852. Vinprodusenten er en av de eldste og mest respekterte i Rioja. Marqués de Murrieta er spesielt kjent for å lage Gran Reserva-viner som gjennomgår lang aldringsprosess på eikefat og på flaske før de slippes på markedet. Vinene deres har en unik balanse mellom fruktighet, eikepåvirkning og kompleksitet som har gjort dem populære blant vinelskere og samlere.

Utforsk Pazo de Barrantes, en oase av smaker fra Rías Baixas i Galicia. Opprinnelsen til Pazo de Barrantes dateres tilbake til begynnelsen av det sekstende århundre, og siden da har det vært knyttet til Cebrián-Sagarriga-familien. Ved siden av bygningen står vingården, bygget i 1991, hvor de produsere viner som viser karakteren og personligheten til vingården de kommer fra. Vinprodusenten er spesielt kjent for å produsere viner laget av Albariño-druen. Albariño er en hvitvinsdrue som trives godt i det fuktige og maritime klimaet i Rías Baixas, og den produserer friske og aromatiske viner med karakteristiske sitrus- og steinfrukttoner.

Vakre høstfarger på vingården Foto: Marques de Murrieta

Opplev gleden av pintxos, Baskerlands svar på tapas. Disse småretter, bundet sammen med en pinne, har satt sitt preg på nordspanske smaksløker siden 1930-tallet. Prensa Pintxos mål er å fange den enkle nytelsen gjennom retter inspirert av den kulinariske kreativiteten til moderne pintxos-barer. Kjøkkensjefen, Aitor Urquiza Villate, er oppvokst i Baskerland og har en ekte lidenskap for mat, hentet fra barndommens dager sammen med bestemoren på kjøkkenet. Du kan glede deg til autentiske smaker laget med kjærlighet.

Personen som skal guide oss gjennom kvelden er Export Manager, Gianluca Petruzzi. Gjennom Gianlucas kunnskap vil du oppdage hvordan Marqués de Murrieta har holdt tradisjonene i live gjennom generasjoner, og hvordan deres viner har vunnet hjerter over hele verden.

Sørg for å reservere din plass tidlig for denne eksklusive opplevelsen. Enten du er en ivrig vinentusiast eller bare elsker god mat og drikke, vil denne kvelden garantert forlate deg inspirert og mett.  

Marques.png [100.69 KB]Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her