Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 31. mai i Oslo

Bli med på en matopplevelse på Aymara med chilenske viner

Bli med på en matopplevelse på Aymara med chilenske viner

31. mai kommer Ken Engebretsen til Aymara for å vise frem de deilige vinene fra Cono Sur Vineyards. Det er duket for en deilig helaften!
24 April 2023 - 10:04

Chilenske Cono Sur Vineyards & Vinery ble grunnlagt i 1993 og holder til i hjertet av Colchagua Valley. De har vinmarker fra Limarí i nord til Bío Bío Valley helt sør. Deres visjon er å produsere uttrykksfulle og nyskapende kvalitetsviner. De har introdusert flere druevarianter som tidligere var ukjente i Chile, og er i dag den største produsenten av Pinot Noir i Chile.

Cono Sur er opptatt av naturen og har over 15.000 mål økologisk sertifiserte vinmarker. Istedenfor å bruke kjemikalier, har de gjess som rydder opp, og de planter blomster og trær for å bidra til et biologisk mangfold i vinmarkene. Mange gjenkjenner nok sykkelen på enkelte av Cono Sur sine viner. Disse vinene tilhører serien Bicicleta, og blir ofte omtalt som «sykkelvinen». Sykkelen er et symbol på bærekraft; et miljøvennlig transportmiddel som Cono Sur sine ansatte bruker for å dra ut i vinmarkene.

Sykkel og gjess i vinmarken Foto: Cono Sur

Det dyktige teamet hos Aymara serverer en lekker meny tilpasset vinene til Cono Sur. Med sin moderne tilnærming til det peruanske kjøkken, byr Aymara på friske og intense smaker kombinert med det beste av norske sesongbaserte råvarer. Sammen med viner fra Cono Sur, får du en spennende kulinarisk opplevelse.

Onsdag 31. mai er vi så heldige å få besøk av Ken Engebretsen. Ken har mer enn 10 års erfaring fra Michelin-restauranter som Bagatelle og Le Canard i Oslo, og har vært President i Norsk Vinkelnerforening og stiftet Norsk Vinkelnerlandslag. Han vil vise frem viner fra Bicicleta-serien og toppvinen Silencio. Nyt deilige viner og et spennende utvalg søramerikanske retter som kokkene på Aymara har satt sammen for denne kvelden.

Ken Engebretsen Foto: vinkelneren.no

Kopi av Vinliste nett (4 × 6 cm) (4 × 7 cm) (4 × 7.5 cm) (5 × 6 cm) (2).png [67.30 KB]

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde i fra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde i fra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her