Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 31. mai i Oslo

Bli med på en matopplevelse på Aymara med chilenske viner

Bli med på en matopplevelse på Aymara med chilenske viner

31. mai kommer Ken Engebretsen til Aymara for å vise frem de deilige vinene fra Cono Sur Vineyards. Det er duket for en deilig helaften!
24 April 2023 - 10:04

Chilenske Cono Sur Vineyards & Vinery ble grunnlagt i 1993 og holder til i hjertet av Colchagua Valley. De har vinmarker fra Limarí i nord til Bío Bío Valley helt sør. Deres visjon er å produsere uttrykksfulle og nyskapende kvalitetsviner. De har introdusert flere druevarianter som tidligere var ukjente i Chile, og er i dag den største produsenten av Pinot Noir i Chile.

Cono Sur er opptatt av naturen og har over 15.000 mål økologisk sertifiserte vinmarker. Istedenfor å bruke kjemikalier, har de gjess som rydder opp, og de planter blomster og trær for å bidra til et biologisk mangfold i vinmarkene. Mange gjenkjenner nok sykkelen på enkelte av Cono Sur sine viner. Disse vinene tilhører serien Bicicleta, og blir ofte omtalt som «sykkelvinen». Sykkelen er et symbol på bærekraft; et miljøvennlig transportmiddel som Cono Sur sine ansatte bruker for å dra ut i vinmarkene.

Sykkel og gjess i vinmarken Foto: Cono Sur

Det dyktige teamet hos Aymara serverer en lekker meny tilpasset vinene til Cono Sur. Med sin moderne tilnærming til det peruanske kjøkken, byr Aymara på friske og intense smaker kombinert med det beste av norske sesongbaserte råvarer. Sammen med viner fra Cono Sur, får du en spennende kulinarisk opplevelse.

Onsdag 31. mai er vi så heldige å få besøk av Ken Engebretsen. Ken har mer enn 10 års erfaring fra Michelin-restauranter som Bagatelle og Le Canard i Oslo, og har vært President i Norsk Vinkelnerforening og stiftet Norsk Vinkelnerlandslag. Han vil vise frem viner fra Bicicleta-serien og toppvinen Silencio. Nyt deilige viner og et spennende utvalg søramerikanske retter som kokkene på Aymara har satt sammen for denne kvelden.

Ken Engebretsen Foto: vinkelneren.no

Kopi av Vinliste nett (4 × 6 cm) (4 × 7 cm) (4 × 7.5 cm) (5 × 6 cm) (2).png [67.30 KB]

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde i fra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde i fra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her