Smått og godt

Restaurant Oscarsgate stiller med et så til de grader topptrent lag på kjøkkenet og i restauranten at det kommer til å bli rift om de 24 stolene.

En av Oslos minste restauranter åpner dørene i dag, og det er ikke hvem som helst som har inntatt de tidligere pastabutikklokalene i Pilestredet 63. På kjøkkenet regjerer Bjørn Svensson, tidligere Oro og Young Chef of the Year sammen med Frode Laupsa, Andreas Myrvold og tre andre kokker. Det betyr at det er én kokk pr fjerde gjest, når restauranten er full, for det kommer den sikkert til å bli.

Menyen som forandres daglig er nemlig både svært ambisiøs og prisgunstig. Den store chefs meny går for kroner 865 og selv om det heter seg at den er en åtteretter, vil det faktiske antall serveringer ofte nærme seg det dobbelte. Dette er imidlertid ikke stedet for enkle småretter, men skulle sulten være for liten for et slikt måltid, finnes det så vel iransk eller russisk kaviar med klassisk tilbehør og grillet hummer. Dessuten finnes det både dagens kjøtt og fisk til rundt 300 kroner.

Også serveringen vil foregå etter alle kunstens regler for i restauranten stiller Robert Lie, regjerende norsk og nordisk vinkelnermester, og Niklas Roslund, tidligere sommelier på Oro og Bagatelle. Nær sagt selvsagt har vinkartet fått en sentral posisjon i restaurantkonseptet. Det inneholder drøyt 300 ulike viner fra kroner 295 og et godt stykke oppover. Konsentrasjonen av vinkjendiser er nemlig enorm. I tillegg til mange vellagrete viner innkjøpt på auksjoner finnes også gode kjøp.

En dristig satsing for en gjeng idealistiske kokker og vinkelnere, men så har de en håndfull pengesterke (og sikkert mat- og vinglade) investorer i ryggen.

Restaurant Oscarsgate
Pilestredet 63
0350 Oslo
Tlf: 22 46 59 06

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen