Snart Matfestival i Ålesund

Programmet for Den Norske Matfesttivalen i Ålesund er klart. Det blir både kokkekamp, et bredt spekter av fagseminarer og ikke minst folkefest med mat og opplevelser i sentrum.

Fra 26. til og med 30. august er det igjen duket for matfestival i Ålesund. Årets festival er nummer 24 i rekken.
 
Gjennom årenes løp har programmet etter hvert funnet sin form. Det er en kombinasjon av messe for de ypperste innen matkunst i Norge, med Norgesmesterskapet konditorkunst, kjøttfag og sjømat, fagforum for matprodusenter av alle slag, og folkefest for folk flest.
 
Mesterskapene er prestisjetunge, og med utdeling av kongepokal til norgesmesteren i en vekselsordning mellom mesterskapene.
 
Fiske og landbruk
Noe av det spesielle  Matfestivalen i Ålesund er det gode samarbeidet på tvers av profesjonene. Her møtes aktører fra fiskeri og landbruk, sammen med foredlingsindustrien, kokkene og reiselivsbransjen.
 
Festivalen er i dag organisert som et aksjeselskap med eierinteresser fra alle disse bransjene.
 
Landbruks- og matdepartementet er en av bidragsyterne til Den Norske Matfestivalen i Ålesund.
 
Mang e visjoner
Visjonene for Matfestivalen er mange. Men det aller viktigste er at festivalen skal være en god arena for ren og trygg mat. Den skal også ivareta fellesskapets betydning, historie og kultur.
 
Matfestivalen skal være en arena for alle aktører i landet som aksepterer formålsparagrafen;"Å fremme produksjon, foredling og forbruk av norsk mat med vasis i norske råvarer fra jordbruk og fiske",- og ikke minst; bidra til samarbeid mellom alle som arbeider for dette målet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen