Snart søknadsfrist for Linie Award

I slutten av oktober arrangeres Linie Award i Oslo. Søknadsfristen er 1. september.

Skal du nå til topps i Linie Award må du først sende inn en søknad som plasserer deg blant de fem finalistene som offentliggjøres 15. september.
 
Kvalifiseringen av alle innkomne søknader skjer i samarbeid med Gastronomisk Institutt i Norge og nordiske fagpersoner på mat og drikke. Det er kun en finalist fra hvert av de nordiske landene som blir plukket ut.
 
Finalen er i Oslo 31. oktober. I løpet av noen hektiske timer skal du tilberede din meny (to retter) og presentere den for en kritisk og kompetent jury som består av flere av Nordens fremste matprofiler.
 
Fingermat
Nytt i år er det at Nordisk fingermat er første rett.
 
Den første retten skal bestå av fem komponenter/elementer og serveres altså som fingermat. Dette skal matche Linie Aquavit som drikke til maten.
 
Retten skal inneholde minimum følgende råvarer: Svensk løyrom, finsk gjørs, danske fjordreker, islandsk røye og norsk kongekrabbe.
 
Lam fra Island
Hovedretten skal lages av lam fra Island. Linie Aquavit skal inngå som en av ingrediensene. For Linie Award 2007 er rygg/sadel som er hovedråvaren.
Vinneren av Linie Award belønnes med to ukers arbeidsopphold hos stjerne-chef Regis Marcon i Syd-Frankrike, et utviklingssstipend på NOK 30 000, juryplass under neste års konkurranse, samt Linie Award-trofeet.
 
Noen viktige datoer:
01.09 Søknadsfrist.
15.09 Offentliggjøring av finalister.
31.10 Linie Award-finale i Oslo.
Regustrering skjer på www.linieaward.com.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen