Snobber ned med spansk

Snobber ned med spansk

Tungvektere i mat-Oslo senker skuldrene med ny restaurant.

Et lite rødt hus fra 1814 på Fredensborg huser den nye restauranten Bon Lio. Der har et knippe spaniaglade gastronomer virkeliggjort middelhavsdrømmen, skriver D2.

– Jeg var sugen på et mer jordnært prosjekt. Et sted med rom for å klemme folk og ta en skål, sier restaurantdrifter Tony André Husøy, som tidligere har klokket inn 16 år på Palace Grill, til magasinet.

Andre bidragsytere har erfaring fra steder som Bagatelle, Oro og Solsiden. Nå ønsket de seg et sted av høy kvalitet, men med en mer løssluppen stil.

Gastrobaren Bon Lio vil by på småretter fra middelhavskjøkken med avansert tapas. Hovedvekten ligger på Spania, influert av Frankrike, Algerie og Marokko.

– Hele konseptet kommer fra Spania, der flotte Michelin-restaurantene ikke har gjester på grunn av krisen. Derfor har de åpnet små barer med små smakebiter som kan gi folk en pekepinn på hva som venter når de får bedre råd, sier kjøkken- og matansvarlig Cato Pedersen. Han driver stedet sammen med samboeren Kitty Knutzen.

For øvrig er Jean-Bernard Piquet-Caron, Waldemar Jahnsen og Morten Barås Bye sentrale i den daglige driften, skriver D2.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen