Snøhetta XO lanseres på Dovre

Vinhuset NoFra AS, Øyvind Frich og Michel Bonnin (Logis de la Montagne) har produsert Snøhetta XO. Cognacen skal lanseres på Dovre.
Redaksjonen
07 Mars 2007 - 17:02

Det hele skjer lørdag 10. mars på Kongsvold Fjeldstue som ligger midt i Dovregubbens rike. I Nord-Europas største villmarksbaserte nasjonalpark skal initiativtakerne lansere cognacen sammen med Dovrefjell Disharmoniske Selskab, i følge en pressemelding.

Knut og Ellen Nyhus, som er vertskap på fjellstua, har komponert en Snøhetta-lunch basert på råvarer fra moskus og rein. Tilbehører kommer fra naturen på Dovrefjell.
 
Kåseri
Nicolas Mahe de Berdouare skal servere passende viner og etter måltidet blir det kåseri om Snøhetta XO.

Minimoskus
Flasken kommer med et bilde av Snøhetta som er tatt nyttårsaften i minus 25 grader. Helt i forkant av bildet står en av de rundt 200 moskusene på Dovrefjell.

Alle flaskene skal få en minimoskus på flaskehalsen. På baksiden av flasken har etiketten en omtale av Eidsvollmennene som i 1814 stadfestet den norske grunnlov med ordene: Enig og tro til Dovre faller.

250 nummererte
I tillegg til flaskene som kan kjøpes på polet er det produsert 250 flasker som er nummererte. Disse leveres med et diplom. Flaskene skal tilfalle personer som har utrettet noe ekstraordinært. På diplomet garanteres det at alle flaskene også har vært på toppen av Snøhetta.

Til Lars Berger
Den første flasken med Snøhetta XO skal tildeles verdensmester Lars Berger for god innsats under VM i Sapporo og for å være en god ambassadør for Lesja og Dovre.

Snøhetta XO fås kjøpt gjennom Vinmonopolet fra 10. mars.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her