Snøhetta XO lanseres på Dovre

Vinhuset NoFra AS, Øyvind Frich og Michel Bonnin (Logis de la Montagne) har produsert Snøhetta XO. Cognacen skal lanseres på Dovre.

Det hele skjer lørdag 10. mars på Kongsvold Fjeldstue som ligger midt i Dovregubbens rike. I Nord-Europas største villmarksbaserte nasjonalpark skal initiativtakerne lansere cognacen sammen med Dovrefjell Disharmoniske Selskab, i følge en pressemelding.

Knut og Ellen Nyhus, som er vertskap på fjellstua, har komponert en Snøhetta-lunch basert på råvarer fra moskus og rein. Tilbehører kommer fra naturen på Dovrefjell.
 
Kåseri
Nicolas Mahe de Berdouare skal servere passende viner og etter måltidet blir det kåseri om Snøhetta XO.

Minimoskus
Flasken kommer med et bilde av Snøhetta som er tatt nyttårsaften i minus 25 grader. Helt i forkant av bildet står en av de rundt 200 moskusene på Dovrefjell.

Alle flaskene skal få en minimoskus på flaskehalsen. På baksiden av flasken har etiketten en omtale av Eidsvollmennene som i 1814 stadfestet den norske grunnlov med ordene: Enig og tro til Dovre faller.

250 nummererte
I tillegg til flaskene som kan kjøpes på polet er det produsert 250 flasker som er nummererte. Disse leveres med et diplom. Flaskene skal tilfalle personer som har utrettet noe ekstraordinært. På diplomet garanteres det at alle flaskene også har vært på toppen av Snøhetta.

Til Lars Berger
Den første flasken med Snøhetta XO skal tildeles verdensmester Lars Berger for god innsats under VM i Sapporo og for å være en god ambassadør for Lesja og Dovre.

Snøhetta XO fås kjøpt gjennom Vinmonopolet fra 10. mars.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen