Snøhetta XO lanseres på Dovre

Vinhuset NoFra AS, Øyvind Frich og Michel Bonnin (Logis de la Montagne) har produsert Snøhetta XO. Cognacen skal lanseres på Dovre.
Redaksjonen
07 Mars 2007 - 16:02

Det hele skjer lørdag 10. mars på Kongsvold Fjeldstue som ligger midt i Dovregubbens rike. I Nord-Europas største villmarksbaserte nasjonalpark skal initiativtakerne lansere cognacen sammen med Dovrefjell Disharmoniske Selskab, i følge en pressemelding.

Knut og Ellen Nyhus, som er vertskap på fjellstua, har komponert en Snøhetta-lunch basert på råvarer fra moskus og rein. Tilbehører kommer fra naturen på Dovrefjell.
 
Kåseri
Nicolas Mahe de Berdouare skal servere passende viner og etter måltidet blir det kåseri om Snøhetta XO.

Minimoskus
Flasken kommer med et bilde av Snøhetta som er tatt nyttårsaften i minus 25 grader. Helt i forkant av bildet står en av de rundt 200 moskusene på Dovrefjell.

Alle flaskene skal få en minimoskus på flaskehalsen. På baksiden av flasken har etiketten en omtale av Eidsvollmennene som i 1814 stadfestet den norske grunnlov med ordene: Enig og tro til Dovre faller.

250 nummererte
I tillegg til flaskene som kan kjøpes på polet er det produsert 250 flasker som er nummererte. Disse leveres med et diplom. Flaskene skal tilfalle personer som har utrettet noe ekstraordinært. På diplomet garanteres det at alle flaskene også har vært på toppen av Snøhetta.

Til Lars Berger
Den første flasken med Snøhetta XO skal tildeles verdensmester Lars Berger for god innsats under VM i Sapporo og for å være en god ambassadør for Lesja og Dovre.

Snøhetta XO fås kjøpt gjennom Vinmonopolet fra 10. mars.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner
Vinmesse
Vinmesse i Oslo 27. januar

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner

Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her