Snur i døra hvis det ikke er ryddig

Snur i døra hvis det ikke er ryddig

Ryddig = rent for restaurantbesøkende, viser undersøkelse.
05 Januar 2012 - 17:39

Hvis en restaurant vi er i ferd med å besøke ser skitten ut, har vi ingen problemer med å snu og gå et annet sted. Det viser den årlige undersøkelsen ”Barometer of Public Washroom Opinion”, utført av Tork i samarbeid med Netigate.

Årets undersøkelse fokuserer på hvordan vi oppfatter hygienen på restauranter, og ble gjennomført i åtte europeiske land. Svarene var ganske like uavhengig av om respondentene var fra Sverige, England, Frankrike, Tyskland, Finland, Polen, Belgia eller Nederland. Til sammen svarte 4000 mennesker på undersøkelsen.

Åpen kjøkkenløsning betyr lite

De viktigste faktorene for at restaurantgjestene skal oppfatte restauranter som rene og ikke snu i døra, er at det er ryddig (59 prosent) og at toalettene er rene (30 prosent).

Et positivt funn er at respondentene foretrekker å bruke toalettene på restauranter og på arbeidsplassen, fremfor andre typer offentlige toaletter. I Norge opplever Tork at stadig flere tenker på toalettet som en del av totalkonseptet.

Henriette Bergsjø (t.h.), Interiørarkitekt MNIL i SIAS Contract AS (SIAS), jobber mye med hoteller og restauranter, og oppfordrer Horeca-bransjen til å tenke gjennom helheten i designet og bevege seg bort fra institusjonslooken.

– Trenden nå er å ha både praktiske og flotte toaletter. Det brukes mer eksklusive materialer som treverk istedenfor tradisjonelle fliser, og belysningen blir også viktigere. For eksempel ser vi flere toaletter med sminkelys og plass til vesken for damene, forklarer Bergsjø i pressemeldingen fra Tork.

Det lille ekstra

For et mer dramatisk uttrykk ser Bergsjø at mange bruker store dører fra gulv til tak uten rammer. I tillegg er unisextoalettene på vei bort, noe som gir rom for flere detaljer på toalettene.

– Store speil, myk belysning, en krakk og et sminkebord er detaljer som gir det lille ekstra. Det samme er en god håndkrem og friske blomster. Myke små kluter er også hyggelig, men det krever mye vask og egner seg ikke alle steder, sier Bergsjø.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her