Søker kokker fra utlandet

I juni åpner Roy Magne Berglund ny restaurant i Svolvær. Han leter etter ansatte fra utlandet.
Redaksjonen
16 Februar 2009 - 10:00

- I Skandinavia er vi nært beslektet innen matkultur. Ofte brukes de samme råvarene. Men hvert land har sine spesialiteter, og menyene utvikles ut fra det. Island har et sterkt internasjonalt preg over sin restaurantnæring. Landet er nå kommet i en svært vanskelig situasjon. Mye arbeidsledighet preger mange næringer. Også innen restaurantnæringen, sier Roy Magne Berglund.
 
Det er i dette markedet og øvrige Skandinaviske land han nå søker etter faglærte kokker.
 
Tragisk stemning
- Den tidligere presidenten i Nordisk kjøkkenføderasjon er islending. Han har jeg kontakt med. Han sier det er litt tragisk stemning på Island og han er ikke tvil om at noen av dem som nå er blitt arbeidsledige ønsker å flytte på seg. Vi får se om de vil komme til Lofoten, sier Berglund til Lofotposten.
 
Stor etterspørsel
I Svolvær er det stor etterspørsel etter faglærte innen restaurant og hotell. Thon Hotel Lofoten skal ansette en stor stab. Lokalt finnes det ikke nok fagfolk. Noen av de nyansatte på Thon er rekruttert i nærmiljøet. Men de fleste kommer utenfra.
 
Presenterer mulighter
- Sammen Erik Taraldsen på Thon og Stian Haugnes på Bryggehotellet i Henningsvær har vi besøkt kokkeskolene på Gravdal og Melbu, samt Narvik for å presentere de mulighetene vi har lokalt å tilby. Arbeidet med lærlinger er viktig. Til VM i skreifiske vil Du verden få fire lærlinger fra Melbu på arbeidstrening. Tre kokker og en servitør. De besøkene vi har gjort på skolene gir resultater. Unge kokker og servitører trenger ikke dra langt av gårde for å få spennende arbeidsoppgaver. Tilbudet finnes her, sier Berglund.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her