Søker kokker fra utlandet

I juni åpner Roy Magne Berglund ny restaurant i Svolvær. Han leter etter ansatte fra utlandet.

- I Skandinavia er vi nært beslektet innen matkultur. Ofte brukes de samme råvarene. Men hvert land har sine spesialiteter, og menyene utvikles ut fra det. Island har et sterkt internasjonalt preg over sin restaurantnæring. Landet er nå kommet i en svært vanskelig situasjon. Mye arbeidsledighet preger mange næringer. Også innen restaurantnæringen, sier Roy Magne Berglund.
 
Det er i dette markedet og øvrige Skandinaviske land han nå søker etter faglærte kokker.
 
Tragisk stemning
- Den tidligere presidenten i Nordisk kjøkkenføderasjon er islending. Han har jeg kontakt med. Han sier det er litt tragisk stemning på Island og han er ikke tvil om at noen av dem som nå er blitt arbeidsledige ønsker å flytte på seg. Vi får se om de vil komme til Lofoten, sier Berglund til Lofotposten.
 
Stor etterspørsel
I Svolvær er det stor etterspørsel etter faglærte innen restaurant og hotell. Thon Hotel Lofoten skal ansette en stor stab. Lokalt finnes det ikke nok fagfolk. Noen av de nyansatte på Thon er rekruttert i nærmiljøet. Men de fleste kommer utenfra.
 
Presenterer mulighter
- Sammen Erik Taraldsen på Thon og Stian Haugnes på Bryggehotellet i Henningsvær har vi besøkt kokkeskolene på Gravdal og Melbu, samt Narvik for å presentere de mulighetene vi har lokalt å tilby. Arbeidet med lærlinger er viktig. Til VM i skreifiske vil Du verden få fire lærlinger fra Melbu på arbeidstrening. Tre kokker og en servitør. De besøkene vi har gjort på skolene gir resultater. Unge kokker og servitører trenger ikke dra langt av gårde for å få spennende arbeidsoppgaver. Tilbudet finnes her, sier Berglund.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen