Ukens drink
Sommerens favorittdrink smaker perfekt også nå
Foto: (Julie H. Amundsen)

Sommerens favorittdrink smaker perfekt også nå

Jordbærmargarita får vi aldri nok av. Denne har en sublim smak av sjokolade.
25 September 2016 - 06:44

Sommeren vil ikke helt forlate Norge ennå. Det gir oss muligheten til å nyte en drink av den mer sommerlige karakteren. I den varme årstiden liker jeg drinker med mye smak og fruktighet.

Daiquiri er blant mine favoritt på denne tiden av året. Mange liker den norske favoritten med jordbær, men for min del ønsker jeg heller å bytte ut romen med noe mer smakskraftig.  Det er en kjent sak at jeg er svært svak for tequila og annen agavebasert brennevin.

Derfor er en av mine «guilty pleasure»-sommerdrink en jordbærbasert margarita med et hint av sjokolade. I denne oppskriften bruker jeg en «hvit» kakaolikør fra De Kuyper som gir drinken det lille ekstra.

Se våre andre oppskrifter på jordbærmargarita

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev    

Strawberry margarita drinkoppskrift

Strawberry margarita drinkoppskrift
Ingredienser

4,5 cl Jose Cuervo Tradicional Silver
1,5 cl De Kuyper Cacao White
1 cl sukkerlake
2,5 cl lime
5 cl pure av jordbær
Salt
Limeskive

 

 

Fremgangsmåte

Bland alt i en shaker med is. Rist godt og hardt og sil over i et avkjølt cocktail- eller coupetteglass.

På forhånd har du fuktet glassets kant med limesaft, dyppet det i finsalt og fjernet overflødig salt ved å knipse lett på glasset.

Legg en frisk eller tørket limeskive på toppen. 

Tips1:
Bytt ut tequila med mezcal for en mer røykpreget smak. 

Tips2:
Bytt ut med andre smaker som bringebær eller solbær.

Råvarer:
Jose Cuervo Tradicional Silver
De Kuyper Cacao White

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En boks hvite bønner er hovedingrediens i dagens middag - med smaksgaranti
Dagens rett

En boks hvite bønner er hovedingrediens i dagens middag - med smaksgaranti

En superenkel, men også smakfull salat med fin balanse mellom syrlighet og chilikick.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god
Dagens rett

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god

Med en god skorpe av persille, hasselnøtter og loff, blir torsken saftig helt fram til den skal spises.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En boks hvite bønner er hovedingrediens i dagens middag - med smaksgaranti
Dagens rett

En boks hvite bønner er hovedingrediens i dagens middag - med smaksgaranti

En superenkel, men også smakfull salat med fin balanse mellom syrlighet og chilikick.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette var bestemors favorittdessert
Ukens kake

Dette var bestemors favorittdessert

Har du levd noen tiår, husker du sikkert den gammeldagse festdesserten Marte Knipe. Sikre deg oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her