Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Matkurs og vinkurs

Vinmesse lørdag 31. august i Oslo

Utsolgt! Sør-Afrika er det aller heteste på vinfronten for tiden. Smak deg gjennom nærmere 40 viner på toppnivå
Foto: (brazzo)

Utsolgt! Sør-Afrika er det aller heteste på vinfronten for tiden. Smak deg gjennom nærmere 40 viner på toppnivå

Denne lørdagen i slutten av august får du en unik sjanse til å smake vin fra Sør-Afrikas aller beste produsenter.
Julie Helene Amundsen
29 Mai 2019 - 18:16

Aldri før har det vært så mye spennende vin fra Sør-Afrika på markedet som nå. Og aldri har det skjedd så mye i dette historiske vinlandet som nå. Det har løftet seg fra å være mest kjent som leverandør av rimelige bag-in-boxer, til å bli ledende på tidsriktige viner som tilfredsstiller de strengeste kravene til bærekraft. De ti siste årene har vinbøndene skaffet seg kunnskap og tilgang til vinmarker som gjør at de kan produsere viner som konkurrerer i kvalitet med de beste vinområdene verden rundt. 

 

Det er ikke hver dag man får 10 produsenter fra andre siden av jordkloden på besøk. Det er i forbindelse med New Wave South Africa Tasting i London at de tar turen til Norge. Det ligger derfor an til å bli en meget spesiell lørdag. 

Her får du møte vinprodusenter med gründerånd som har bygget seg opp sitt eget firma fra bunnen av, og de fleste er første generasjons vinmakere. Dette gir en unik mulighet til å treffe noe av nerven i sørafrikansk vinproduksjon.

Fellesbetegnelsen for vinene du får smake denne kvelden er at de har en flott intensitet med en rik smaksprofil. Produsentene jobber etter prinsippet “lazy winemaking” som vil si at de gjør minst mulig med vinen, slik at den får beholde mest mulig av sin ekte smak og autentisitet. De fleste druene presses som hele drueklaser, vinene gjærer naturlig uten tilsatt industriell gjær og de modnes på gamle fat eller andre nøytrale beholdere som gir deg en nær druen-opplevelse.

Forutsetningene for å drive denne type forvaltning av druematerialet i kjelleren, er ekstremt hardt arbeid i vinmarkene. Det praktiseres ingen sprøyting av kjemikalier, og vinmarkene drives naturlig på naturens premisser. Dette er med andre ord noen av de mest bærekraftige vinene du kan nyte.

Denne vinmessen vil foregå over to sesjoner, som begge varer 2,5 time. Tidspunktene er som følger: Sesjon 1 - 15.00 - 17.30 og sesjon 2 18.00 - 20.30. Du velger ønsket tidspunkt i billettfeltet nedenfor.  

Her er listen over bekreftede produsenter så langt, og trykker du på lenken kan du lese hva Apéritif mener om vinene:

Alheit Vineyards

Johan Meyer Wines / Mother Rock Wines

Radford Dale / Winery of Good Hope

A.A.Badenhorst Family Wines

Marelise Niemann Wines

Craven Wines

Thorne & Daughters

Avant Garde Wines / Terracura

Lourens Family Wines

  Foto: Tasha Seccombe Photography
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Boller fylt med rabarbra gir en klar smak av vår
Ukens kake
Karlsbaderboller med rabarbra

Boller fylt med rabarbra gir en klar smak av vår

Rabarbraen i hagen er ikke klar ennå, men i butikken og kanskje også i fryseren finnes det noe du kan bruke i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nå kan sommeren (og friheten) bare komme - her er vinen som passer i tiden framover
Godbiter i pollisten

Nå kan sommeren (og friheten) bare komme - her er vinen som passer i tiden framover

Det er denne rødvinen du skal nyte i den lyse og friere tiden vi går i møte.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I mai er det rekordmange nyheter på polet. Her kan du studere 1320 smaksnotater
+
Test
Nyheter og nye årganger i BU og TU mai 2021

I mai er det rekordmange nyheter på polet. Her kan du studere 1320 smaksnotater

Aldri har det vært større aktivitet på polet enn nå. Derfor lanseres nyhetene på en onsdag, for det er ventet enormt trykk når alle disse lekkerbiskenene legges ut for salg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med dette i kjøleskapet er du godt forberedt på lysere tider
+
Ukens vin

Med dette i kjøleskapet er du godt forberedt på lysere tider

Nordmenn elsker rosa viner fra Piemonte, og du kommer garantert til å like den hvite også.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her