MATKURS OG VINKURS: Sør-Afrika er det aller heteste på vinfronten for tiden. Smak deg gjennom nærmere 90 viner på toppnivå - Aperitif.no
Matkurs og vinkurs

Vinmesse søndag 4. september i Oslo

Sør-Afrika er det aller heteste på vinfronten for tiden. Smak deg gjennom nærmere 90 viner på toppnivå
Foto: (brazzo)

Sør-Afrika er det aller heteste på vinfronten for tiden. Smak deg gjennom nærmere 90 viner på toppnivå

Denne søndagen i starten av september har du sjansen til å smake masser av vin fra Sør-Afrikas aller beste produsenter.
06 Mai 2022 - 10:16

Aldri før har det vært så mye spennende vin fra Sør-Afrika på markedet som nå. Og aldri har det skjedd så mye i dette historiske vinlandet som nå. Det har løftet seg fra å være mest kjent som leverandør av rimelige bag-in-boxer, til å bli ledende på tidsriktige viner som tilfredsstiller de strengeste kravene til bærekraft. De ti siste årene har Sør-Afrikas vinbønder skaffet seg kunnskap og tilgang til vinmarker som gjør at de kan produsere viner som konkurrerer i kvalitet med de beste vinområdene verden rundt. 

 

Det er ikke hver dag man får rundt 20 produsenter fra andre siden av jordkloden på besøk, så her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid. Dette er din mulighet til å møte vinprodusenter med gründerånd som har bygget opp sitt eget firma fra bunnen av. De fleste av de besøkende er første generasjons vinmakere og du får dermed sjansen til å bli kjent med selveste kjernen i sørafrikansk vinproduksjon.

Fellesbetegnelsen for vinene du får smake denne kvelden er at de har en flott intensitet med en rik smaksprofil. Produsentene jobber etter prinsippet “lazy winemaking” som vil si at de gjør minst mulig med vinen, slik at den får beholde mest mulig av sin ekte smak og autentisitet. De fleste druene presses som hele drueklaser, vinene gjærer naturlig uten tilsatt industriell gjær, og modnes på gamle fat eller andre nøytrale beholdere som gir deg en nær druen-opplevelse.

Forutsetningene for å drive denne type forvaltning av druematerialet i kjelleren, er ekstremt hardt arbeid i vinmarkene. Det praktiseres ingen sprøyting av kjemikalier, og vinmarkene drives på naturens premisser. Dette er med andre ord noen av de mest bærekraftige vinene du kan nyte.

Denne vinmessen vil foregå over to sesjoner, som begge varer 2,5 time.
Tidspunktene er som følger:
Sesjon 1 - 13.00 - 15.30
Sesjon 2 - 16.30 - 19.00
Du velger ønsket tidspunkt i billettfeltet nedenfor.  

  Foto: Tasha Seccombe Photography

Noen av de hittil bekreftede produsentene, er:

Alheit Vineyards
Cape Rock Wines
Crystallum / Gabrielskloof
Swartberg Wingerde
The Wolftrap
Intellego
JC Wickens Wines
JH Meyer Wines
Kaapzicht
Lourens Family Wines
Marelise Niemann Wines
Porseleinberg
Sakkie Mouton Family Wines
Scions of Sinai
Thorne & Daughters

Ta vare på inntrykkene fra denne opplevelsen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden med alle opplysninger om vinene. Du kan legge inn dine egne smaksnotater og merke de du liker som favoritt.
Dermed har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid, uten å måtte installere en ekstra app.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Hvis du er usikker på hvordan du lager rømmegrøt, finner du svaret her sammen med tips til å gjøre den ekstra spennende
Dagens rett
Ekte rømmegrøt

Hvis du er usikker på hvordan du lager rømmegrøt, finner du svaret her sammen med tips til å gjøre den ekstra spennende

Prøv ikke å lage den med lettrømme - det blir ikke det samme. Om du synes rømmegrøt er mektig, server den i veldig små porsjoner slik de gjør på Maaemo til stor begeistring hos de mange utenlandske gjestene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med nydelig norsk bringebærvin til blir pavlova-kaken bedre enn noen gang
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Med nydelig norsk bringebærvin til blir pavlova-kaken bedre enn noen gang

Bringebærlandet som holder til i Drøbak, produserer kortreist bringebærvin. Akkurat det du trenger til sommerdesserten eller en annerledes aperitiff.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her har du din nye sommerfestfavoritt - prøv den allerede på 17. mai
Ukens drink
Frosé - fryst cocktail med rosevin og jordbær

Her har du din nye sommerfestfavoritt - prøv den allerede på 17. mai

Du trenger en flaske rosévin - og ikke nødvendigvis den beste/dyreste, litt vermut, jordbær. 10 minutter senere nyter du en avkjølende og forfriskende og ikke for sterk drink. Så orker du mer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bak champagnekjeks til 17. mai, og du har ingrediensene til denne lekre kaken
Ukens kake
Charlotte-kake med bringebærmousse og hjemelagde champagnekjeks - bisquits de Reims

Bak champagnekjeks til 17. mai, og du har ingrediensene til denne lekre kaken

De tradisjonsrike rosa Reims-kjeksene er perfekt å servere til boblene på 17. mai, samtidig som de kan brukes i denne lekre kaken - som også kan lages i porsjonsstørrelse.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Hvis du er usikker på hvordan du lager rømmegrøt, finner du svaret her sammen med tips til å gjøre den ekstra spennende
Dagens rett
Ekte rømmegrøt

Hvis du er usikker på hvordan du lager rømmegrøt, finner du svaret her sammen med tips til å gjøre den ekstra spennende

Prøv ikke å lage den med lettrømme - det blir ikke det samme. Om du synes rømmegrøt er mektig, server den i veldig små porsjoner slik de gjør på Maaemo til stor begeistring hos de mange utenlandske gjestene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med nydelig norsk bringebærvin til blir pavlova-kaken bedre enn noen gang
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Med nydelig norsk bringebærvin til blir pavlova-kaken bedre enn noen gang

Bringebærlandet som holder til i Drøbak, produserer kortreist bringebærvin. Akkurat det du trenger til sommerdesserten eller en annerledes aperitiff.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

La barna få sin egen meny på 17. mai
17. mai

La barna få sin egen meny på 17. mai

Hvorfor er det bare de voksne som skal bestemme menyen for 17. mai. Her er et knippe oppskrifter de yngste vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du panerer breiflabb eller annen fisk på piccata-metoden, blir den ekstra fristende
Dagens rett
Breiflabb piccata med stekesjy

Når du panerer breiflabb eller annen fisk på piccata-metoden, blir den ekstra fristende

Hemmeligheten ligger i at det er parmesan i paneringen. Det gir ekstra mye umami til smaken. Servert med en stekesjy med masse smør, kan det ikke bli annet enn godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Grønnsaksuppe er både fyldig, velsmakende og lettlaget
Dagens rett
Kremet grønnsaksuppe med blomkål

Grønnsaksuppe er både fyldig, velsmakende og lettlaget

Denne oppskriften er like super dagen før dagen som på selve dagen - om det skulle bli litt kaldt og hustrig utover kveldne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her har du din nye sommerfestfavoritt - prøv den allerede på 17. mai
Ukens drink
Frosé - fryst cocktail med rosevin og jordbær

Her har du din nye sommerfestfavoritt - prøv den allerede på 17. mai

Du trenger en flaske rosévin - og ikke nødvendigvis den beste/dyreste, litt vermut, jordbær. 10 minutter senere nyter du en avkjølende og forfriskende og ikke for sterk drink. Så orker du mer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her