Ukens kake

Sitronmuffins med valmuefrø og timian

Sørg for å ha nok av disse lekre muffinsene til påske
Foto: (Kenwood)

Sørg for å ha nok av disse lekre muffinsene til påske

Det betyr at du bør bake dobbel porsjon når du først er i gang.
30 Mars 2023 - 11:00

Fordelen med disse sitronmuffinsene er at de er veldig holdbare, og at pyntingen gjøres når de skal spises. Derfor kan du gjøre alt klart på forhånd, bakingen og kandiseringen, så er det bare siste finish som gjenstår når påsken skal innvies.

Sitronmuffins med valmuefrø og timian

Sitronmuffins med valmuefrø og timian

Fremgangsmåte

  1. Muffins: Tilsett smør og melis i miksebollen, blandes til det er lett og luftig
  2. Tilsett egg, mandler, mel, valmuefrø, sitronskall, bakepulver og salt i bollen og bland sammen
  3. Tilsett sitronsaft og melk, og bland sammen til alt er godt blandet
  4. Hell blandingen jevnt over i muffinsformer og stek på 160ºC i ca 25 minutter eller helt til kantene er litt gylne
  5. Ta muffinsene ut av ovnen og la avkjøle i fem minutter i formen. Fjern så muffinsene og legg dem opp ned på en rist og la de avkjøles helt
  6. Kandiserte sitroner: Tilsett vann og sukker i en bred stekepanne. Kok opp og kok til sukkeret er oppløst
  7. Legg forsiktig sitronskivene i pannen og fordel skivene utover i sirupen, la småkoke til sitronskivene er gjennomsiktige, ca 30-40 minutter
  8. Fjern sitronskivene med en tresleiv, og legg de på et stykke bakepapir. Behold gjerne noe av sitronsukkersirupen for å kunne dryppe over de avkjølte kakene
  9. La sitronskivene avkjøles og tørke.
  10. For å fremskynde tørkeprosessen, forvarm oven til 100ºC og legg sitronskivene på et bakepapir på et stekebrett, og tørk i ovnen i 1 time, dette vil gi mindre klissete kandiserte sitroner
  11. Dryss de kandiserte sitronene med litt granulert sukker for ekstra crunch (valgfritt)
  12. Timianglasur: Tilsett melis, sitronsaft og timian i en bakebolle, bland sammen til glasuren er jevn. 
  13. Glasuren skal ha en tykk, flytbar konsistens – men den skal ikke renne ned langs sidene av muffinsene
  14. Hell glasuren over de avkjølte opp-ned muffinsene.

For å dekorere, topp muffinsene med sitronskall, en skive kandisert sitron og avslutt med en timiankvist.

Lyst til å bake andre muffins finner du mange gode forslag her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Kenwood

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her