Spennende smaking av mat og portvin i kombinasjon

Apéritif og Restaurant D'Artagnan inviterer til en opplevelse utenom det vanlige. Topp portvin og gourmetmat i skjønn foreninng, samt et morsomt foredrag om den portugisiske drikken serveres den 14. januar. Du er invitert og kan melde deg på her.
Redaksjonen
20 November 1998 - 18:21

Restaurant D'Artagnan er kjent for sitt meget gode kjøkken og fikk nylig glimrende omtale i Dagens Næringsliv. I samarbeid med Apéritif inviteres det nå til en opplevelse du ikke bør gå glipp av. En tre retters middag der du skal drikke portvin til samtlige retter. Både til Gåselever flan med portvinsgelé og ruccolasalat så vel som til Pepperstek av okse indrefilet med dijon-sennepsaus og potetsufflé.

             Her kan du smake både
                 spnnende mat og drikke.
 
Vi har valgt å bruke portvin fra Niepoort Vinhos sa. Denne produsenten gikk til topps i Apéritifs store test av portvin. Toppvinen skal du få smake allerede til første retten; Niepoort 20 years old Tawny. Og selvfølgelig står et spennende og lærerikt foredrag om portvin på menyen. Nederst på siden finner du et påmeldingsskjema. Send påmeldingen snarest mulig. Vi har kun 40 plasser til rådighet til begivenheten som altså finner sted torsdag 14.januar 1999, klokken 19.30 i Restaurant D'Artagnan, Øvre Slottsgate 16 i Oslo. Prisen er kroner 595 pr person.
 
Meny
Niepoort 20 years old Tawny
Tawny er betegnelse for en stil portvin, som må ha ligget på fat i minimum 6 år. Niepoort lagrer som regel sine Tawny portviner lenger. Dette er en spennende kombinasjon til Gåselever flan med portvinsgelé og ruccolasalat.
 
Niepoort Late Bottled Vintage 1994
Late Bottled Vintage er en portvin i samme klasse som Vintage. Men i motsetning til Vintage tappes LBV på flaske etter 4 til 6 år på fat, uten å bli filtrert. Dette er en annerledes kombinasjon til Pepperstek av okse indrefilet med dijon-sennepsaus og potetsufflé
 
Niepoort Colheita 1979
For å få betegnelsen Colheita, må vinen være lagret på fat i minimum syv år, i de aller fleste tilfeller lagres den mye lenger. Spennende å smake sammen med: Creme Brulé.
 
Niepoort Vinhos sa
Den unge Dirk van der Niepoort har nå tatt over driften av huset Niepoort. Niepoort, som er av nederlandsk opprinnelse, er kjent for å være et av de absolutt beste portvinshusene, men har aldri gjort seg bemerket blant de store reklameskiltene. Det er flere grunner til det, blant annet at det ikke har hatt meget store mengder å selge, og at husets filosofi innebærer at det er kvaliteten som avgjør produktet, ikke størrelsen på reklameskiltene. Og ikke minst at forbrukerne selv skal finne ut av dette. Niepoort er opptatt av eleganse og balanse, og for å beholde det originale smaksbildet i portvinene, filtreres ikke vinene.
 
Pris: Kr 595.- pr person, som selvfølgelig inkluderer topp portvin.
 
Vi har kun 40 plasser tilgjengelig, så være rask med påmeldingen. Den sender du her, mens betalingen sendes til Restaurant D'Artagnan, Øvre Slottsgate 16 i Oslo, bankgiro: 7014 05 22005.  Påmeldingen er bindene og avbud etter den 12. januar belastes med halv pris.
 
Alle felter i skjemaet må fylles ut.
 
Ditt navn
Antall
Postadresse
Poststed
Postnr.
Din e-post adresse:
Vil du motta mail fra Apéritif når noe nytt skjer på våre sider?
 

Har du spørsmål send en mail til Apéritif med portvin som subject

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her